Thomas Pieters wil knallen: "Beter doen dan mijn vierde plek in Rio"

  Pieters gaf Thomas Huyghe alvast een voorproefje van wat we kunnen verwachten op de Spelen.

  Deze nacht gaat in Tokio het golftoernooi van start. Met Thomas Detry en Thomas Pieters hebben we twee ijzers in het vuur. Thomas Huyghe ging voor Van hier tot in Tokio langs voor een korte initiatieles bij die laatste.

  Thomas Pieters debuteerde vijf jaar geleden in Rio met een schitterende prestatie. Na een mindere dag eindigde hij nipt naast het podium. "Een specifieke hole waar het toen misliep heb ik niet", zegt Pieters over zijn vierde plek. "Ik had toen gewoon een heel slechte derde dag."

   

  "De grootstheid van de Olympische Spelen had ik nog nooit meegemaakt als golfer en ik voelde dat wel. Als ik nu gemiddeld rond de 68, 69 slagen zit, dan zal ik niet ver van het podium zitten. Maar ik hoop voor goud te gaan."

   

  Tijdens een korte initiatieles legde Pieters aan Thomas Huyghe uit hoe je nu de juiste club kiest. "Je hebt 14 clubs. Afhankelijk van welke afstand ik wil slagen, kies ik de juiste er uit. Met een "ijzer 8" geraak ik bijvoorbeeld 164 meter ver. Hoe ik dat weet? Het is mijn job, ik moet zo dicht mogelijk bij de hole liggen. Ik weet hoe hard ik moet slaan, de uitvoering is nog iets anders."

  programma Thomas Pieters
  donderdag 29 juli 1e ronde 3e (6 onder par) verslag
  vrijdag 30 juli 2e ronde 39e (1 onder par) verslag
  zaterdag 31 juli 3e ronde 14e (8 onder par) verslag
  zondag 1 augustus 4e ronde (finale) 16e (11 onder par) verslag