Volle stadions vanaf augustus opnieuw dichterbij na duidelijkheid over Covid Safe Ticket

  Vanaf 13 augustus zouden de voetbalstadions opnieuw vol mogen zitten met dank aan het Covid Safe Ticket. De Pro League was wel bevreesd dat die oplossing in de praktijk niet haalbaar zou zijn, maar is gerustgesteld na overleg met de regering. De sleutel tot de oplossing is dat ook stewards het Covid Safe Ticket mogen controleren.

  Dankzij het Covid Safe Ticket moeten voetbalfans opnieuw zonder zorgen naar een vol stadion kunnen. Supporters moeten dan in het stadion geen mondmaskers dragen of afstand houden. 

   

  Bij de Pro League leefde echter de vrees dat enkel extra beveiligingsagenten de controle van het Covid Safe Ticket zouden mogen uitvoeren, wat tot lange wachtrijen zou leiden en bovendien extra geld zou kosten aan de clubs. Dat probleem is van de baan na overleg met de kabinetten van Binnenlandse zaken en van Volksgezondheid. 

   

  "Naast veiligheidspersoneel zullen ook stewards, die deze specifieke taak krijgen, de volledige toegangscontrole van het Covid Safe Ticket mogen uitvoeren. Deze bevestiging is een geruststelling", laat de Pro League weten.

   

  Het Covid Safe Ticket voor evenementen werd vorige week op het Overlegcomité in het leven geroepen. Bezoekers mogen ermee een evenement van meer dan 1.500 bezoekers bezoeken als ze meer dan twee weken volledig ingeënt zijn, een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen of kunnen aantonen dat ze in de voorbije zes maanden genezen zijn van COVID-19 en over een herstelcertificaat beschikken.