Nikiforov is geen fan van Japan: "Zonder corona zijn ze al gek, nu nog meer"

  Nikiforov neemt het in zijn eerste kamp op tegen de Braziliaan Rafael Buzacarini (IJF-17).

  Krijgen we morgen na Matthias Casse opnieuw een medaille in het judo? Die kans zit er zeker in. Toma Nikiforov probeert vanaf 4 u een sterke prestatie neer te zetten op de tatami in Japan. Al is de Europese kampioen bij de zwaargewichten (-100 kg) geen fan van het gastland.

  "Ik hou niet van Japan", is Toma Nikiforov eerlijk. "Het is ver en er gaat geen sfeer zijn. Zonder het coronavirus zijn ze er al gek, nu nog meer. Ik denk niet dat het aangename Spelen zullen worden."

   

  Voor veel atleten was het uitstel van de Spelen iets negatiefs, maar niet voor Nikiforov. De judoka sukkelde de voorbije jaren met enkele zware blessures. 

  "Na mijn derde operatie wist ik dat het lastig ging worden om de Spelen te halen. Toen de ze in maart vorig jaar met een jaar uitgesteld werden, was ik dan ook blij dat ik een jaar langer kreeg om mijn niveau terug te vinden."

   

  Dankzij enkele goede resulaten in de voorbereiding naar Tokio mogen we Nikiforov bij het kransje kanshebbers rekenen. "Ik ben tactisch sterker geworden en heb veel meer ervaring dan in Rio", zegt de judoka. "Dat is een groot voordeel. Vroeger was ik een stier, nu pak ik de zaken intelligenter aan."

  programma Toma Nikiforov
  donderdag 29 juli -100 kg out in 2e ronde verslag