Derde keer goede keer voor Lecluyse, ze plaatst zich voor de halve finales op de 200m schoolslag

  Lecluyse mag naar de halve finales.

  Fanny Lecluyse is er in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales op de 200 meter schoolslag. Ze zwom in haar kwalificatiereeks naar een 5e plek met een tijd van 2'23"42. In Londen en in Rio greep ze nog net naast die halve finales.

  Herbekijk de kwalificatiereeks van Lecluyse

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  In de 100 meter schoolslag haalde Lecluyse de halve finales niet, maar  met de 200 meter kwam haar beste nummer er nog aan. Lecluyse ging in de eerste 100 meter nog goed mee met de Zuid-Afrikaanse Kaylene Corbett en de Britse Molly Renshaw, in het slot viel Lecluyse nog enkele plekjes terug.

   

  Ze zakte zo weg van de 3e naar de 5e plek, maar dat is met een 11e tijd in totaal wel voldoende voor een plekje in de halve finales. Met een tijd van 2'23"42 eindigde ze ook niet ver boven haar Belgische record van 2'23"30.

   

  Na haar vroege uitschakeling op de 100 meter is dit dus een stevige opsteker voor Lecluyse. Zowel in Londen (19e) als in Rio (17e) greep onze landgenote nog naast de halve finales op de 200 meter.

   

  De halve finales staan morgen om 4.54u op het programma.

  Lecluyse: "Gevoel is slecht, alsof ik tegen een muur zwem"

  Na afloop van de kwalificaties was Lecluyse erg opgelucht: "Ik had bijzonder veel stress zeker omdat mijn 100 meter redelijk tegenviel. Ik had even wat bevestiging nodig en dat is me nu ook gelukt."

   

  "Ik ben tevreden met mijn tijd, maar in de halve finales ga ik er alles aan doen om nog een tikkeltje sneller te gaan."

   

  Tijdens de training en de opwarming zet het gevoel wel niet geweldig bij Lecluyse: "Het voelt alsof ik hier tegen een muur zwem. Dan begin je je af te vragen of het wel goed zit. Ik heb nu die bevestiging, de eerste stap is gezet en ga nu alles geven in de halve finales."

  Zuid-Afrikaanse Schoenmaker maakt weer indruk

  Afgelopen week dook de naam van Tatjana Schoenmaker al regelmatig op en ook op de 200 meter schoolslag was ze niet te houden. Ze zwom in een andere reeks dan Lecluyse en zette 2'19"16 neer.

   

  Een olympisch record en slechts 5 honderdsten boven het wereldrecord van de Deense Rikke Møller Pedersen. Op de 100 meter schoolslag pakte de Zuid-Afrikaanse gisteren nog zilver, de 17-jarige Lydia Jacoby bleef haar toen voor.