Boogschutter Jarno De Smedt sneuvelt na shoot-off in de 1/16e finales

  De 1/16e finales zijn het eindstation geworden voor Jarno De Smedt. De boogschutter werkte zijn eerste wedstrijd wel nog goed af, maar botste dan op de ervaren Chinees Jiulan Li.

  Jarno De Smedt begon uitstekend aan zijn dag. In zijn eerste wedstrijd knikkerde hij de Japanner Yuki Kawata uit het toernooi: 6-2. 

   

  In de 1e set schoot De Smedt tot 2 keer toe in de 10. Kawata maakte nog gelijk, maar daarna maakte De Smedt het verschil. 

   

  In de 4e set liet de Japanner het compleet afweten, zodat De Smedt het makkelijk kon afmaken. De druk werd Kawata te veel waardoor hij fouten begon te maken.

  Jarno De Smedt overleeft de eerste ronde in het boogschieten

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Shoot-off in 1/16e finale

  In de 1/16e finale zette de ervaren Jiulan Li meteen de toon door een 10 te schieten. Hij liep al snel uit tot een 5-1-voorsprong, maar De Smedt weigerde de handdoek te gooien. 

   

  Met het mes op de keel won de 21-jarige De Smedt de volgende 2 sets. De 5-5 stond op het scorebord en zo kregen we een shoot-off.

   

  Daarin liet Li een 9 optekenen tegenover een 7 van De Smedt. Zo eindigt de olympische droom van De Smedt in de 1/16e finales. 

  Jammer: Jarno De Smedt verliest zijn 1/16e finale na een shoot-off

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Zou die laatste pijl graag opnieuw schieten"

  Jarno De Smedt was aan het balen na de shoot-off. "Heel die wedstrijd wordt herleid naar die ene pijl en die was gewoon slecht weg. Ik zou graag opnieuw willen schieten, want ik weet dat ik beter kan", vertelde de boogschutter.

   

  "Dit is zuur, want mijn doel is net niet bereikt. Als ik de laatste match had gewonnen, dan was het voor mij al mooi geweest."

   

  De 21-jarige De Smedt kijkt ook al vooruit naar Parijs 2024. "De ervaring die ik hier nu heb opgedaan, dat is mooi meegenomen. Dat gaat naar de toekomst toe sowieso helpen. Laten we dus het positieve mee naar huis nemen."

  Notenboom: "De bagage die Jarno hier heeft opgedaan zal hem ten goede komen naar 2024 toe"