PSV en Olympiakos naar 3e voorronde Champions League, Celtic sneuvelt

  PSV won ook in de terugwedstrijd van Galatasaray.

  Vanavond speelden heel wat ploegen hun terugwedstrijd in de 2e voorronde van de Champions League. Zowel PSV als Olympiakos verzekerden zich van de volgende ronde. Celtic moest dan weer zijn meerdere erkennen in het  Deense Midtjylland.

  PSV trok met een 5-1-overwinning uit de heenwedstrijd richting Turkije. De Nederlanders waren dan ook al zo goed als zeker van de volgende ronde, maar tegen topploeg Galatasaray bleef het natuurlijk altijd opletten.

   

  PSV, met landgenoot Vertessen een hele wedstrijd op de bank, kwam op een 0-2-voorsprong in het Fatih Terim Stadion. Een rustige avond dus voor de ploeg uit Eindhoven, die Mbaye Diagne (ex-Club Brugge) vlak voor tijd wel nog de aansluitingstreffer zag maken.

   

  Ook Olympiakos stootte door naar de volgende ronde. In Azerbeidzjan klopten de Grieken Neftci Baku (net zoals in de heenwedstrijd) met het kleinste verschil. Georgios Masouras maakte na een kwartier de enige goal van de wedstrijd.

   

  Voor het Celtic van landgenoot Boli Bolingoli zit het Champions League-avontuur er wel op. Na een 1-1-gelijkspel in Schotland dwong Midtjylland na verlengingen de kwalificatie af: 2-1.

   

  In de derde voorronde komt ook KRC Genk in actie. Het speelt thuis tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk op dinsdag 3 augustus.

  Lees ook: