Hamilton en Mercedes richten stichting op voor meer diversiteit in autosport

  De Britse zevenvoudige wereldkampioen Lewis Hamilton heeft samen met zijn F1-team Mercedes een stichting opgericht "ter bevordering van diversiteit en inclusiviteit in de autosport". 

  Lewis Hamilton strijdt al enkele jaren tegen discriminatie en is een boegbeeld van de Black Lives Matter-beweging. Nu wil de zevenvoudige wereldkampioen zijn F1-platform gebruiken "voor tastbare veranderingen in de autosport".

   

  Het project krijgt de naam "Ignite" en zal zich richten op "getalenteerde jonge mensen die interesse hebben in de autosport" en "uit ondervertegenwoordigde groepen van de bevolking" komen.

   

  "Al 15 jaar ben ik een van de weinige zwarte werknemers in de Formule 1, en ik ben er trots op dat mijn werk bij Mercedes een verschil kan maken", zei Hamilton.

   

  Hamilton en Mercedes willen helpen om interesse op te wekken voor de sectoren die onder het acroniem "STEM" (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde) vallen. De stichting is van plan "financiële steun" te verlenen aan "getalenteerde en gemotiveerde studenten die een loopbaan in techniek willen, maar het zich niet kunnen veroorloven".   

   

  Om dit te bereiken zal Ignite worden gefinancierd door een fonds dat is opgericht door Hamilton en het Mercedes-team. De stichting zal ook samenwerken met het persoonlijke project van de piloot, "Mission 44".