Van Tichelt blij voor zijn maatje Casse: "Dirk Van Tichelt zal rap vergeten zijn"

  Van Tichelt was tevreden met het brons voor zijn maatje Matthias Casse.

  Dirk Van Tichelt heeft een bronzen opvolger in het judo. Matthias Casse knokte zich in Tokio op het podium en daar was Van Tichelt meer dan blij mee. "Al heb ik wel gevloekt toen die Japanner die lichte score kreeg in de halve finales."

  In de halve finale sneuvelde Casse nog tegen de Japanner Takanori Nagase na een discutabele waza-ari. "Of dat een terechte beslissing was? Zeker niet", vertelde Van Tichelt. "Een Belgische scheidsrechter heeft me een screenshot doorgestuurd, van hoe hij is neergekomen."

   

  "Het is heel licht gegeven. Het voordeel is ook dat hij Japanner is. Dat thuisvoordeel heb je sowieso in het judo ook wat sneller. Vroeger gaven ze voor die fase zelfs niet de lichtste score. Ik heb echt gevloekt toen."

  Vroeger gaven ze voor die fase zelfs niet de lichtste score. Ik heb echt gevloekt.

  Van Tichelt over de halve finale

  Niet de beste voorbereiding

  Uiteindelijk was Van Tichelt ook wel tevreden met het brons. "Hij heeft brons gewonnen en geen goud verloren. Het traject van de voorbije weken was heel moeilijk. Hij had een blessure aan zijn schouder. Niemand wist daar van." 

   

  "Je kan dan niet meer je ideale voorbereiding afwerken. Dan is het wat improviseren. Iedereen verwacht dan dat je er zal staan en hij moet iedere keer zeggen dat hij in topvorm is. Terwijl hij ook weet dat het niet ideaal was. Daarom is hij wat moeilijk aan de dag begonnen."

  Hij heeft brons gewonnen en geen goud verloren.

  Dirk Van Tichelt

  "Dirk Van Tichelt zal rap vergeten zijn"

  "Hij heeft een fantastisch jaar achter de rug", gaat de bronzenmedaillewinnaar van Rio verder. "Hij werd wereldkampioen, de nummer 1 op de wereldranking en dan nu een 3e plaats op de Spelen. Als wereldkampioen op het WK krijg je maar 10 seconden op televisie en nu heeft hij veel zendtijd gekregen. Iedereen kent hem nu."

   

  "Dit gaat voor hem nog meer deuren openen. Hij gaat een mooie toekomst tegemoet. Dirk Van Tichelt zal rap vergeten zijn", lachte Van Tichelt zijn tanden bloot. "Ik vind dat niet erg en ben enorm blij. Ik ga sowieso nog veel mooie wedstrijden zien en dat is plezant."

  Bekijk hier de Facebook Live met Dirk Van Tichelt: