3x3 Belgian Lions rechtstreeks naar halve finales, met dank aan Letland

  De Belgische mannen van het 3x3-basketbal hebben de groepsfase uiteindelijk als 2e afgesloten, waardoor ze de kwartfinales mogen overslaan en rechtstreeks naar de halve finales kunnen. Een medaille wenkt.

  De 3x3 Belgian Lions waren na hun spannende zege tegen Polen al zeker van minstens de kwartfinales, maar met wat hulp van Letland konden ze ook nog 2e worden in de groep. Hierdoor zouden ze rechtstreeks naar de halve finales instromen.

   

  En die hulp kwam er ook. Letland kreeg de Nederlanders onder de duim met 22-18 waardoor beide landen samen met België op 4 (uit 7) zeges eindigen. Maar omdat België zowel Letland als Nederland wist te verslaan in de groepsfase eindigen de Lions als 2e, na het ongenaakbare Servië, dat al zijn matchen won.

   

  In de halve finales nemen de Belgen het op tegen Letland. België won z'n eerste wedstrijd op de Spelen tegen Letland. Herhalen de Lions die knappe prestatie nog eens? De halve finale en de matchen om de medailles staan morgen op het programma.

  programma 3x3 Belgian Lions
  zaterdag 24 juli Letland - België 20-21 verslag
  zaterdag 24 juli België - Japan 16-18 verslag
  zondag 25 juli Rusland - België 16-21 verslag
  zondag 25 juli Servië - België 21-14 verslag
  maandag 26 juli België - China  20-21 verslag
  maandag 26 juli Nederland - België 17-18 verslag
  dinsdag 27 juli België - Polen 16-14 verslag
  eindfase

  woensdag 28 juli

  halve finale: België - Letland

  8-21

  verslag

  woensdag 28 juli

  strijd om brons

  10-21 verslag