Ga naar de inhoud

Van der Poel kwam ten val door afwezige plank: "Tijdens verkenning lag die er nog"

 ma 26 juli 2021 10:29
Van der Poel
De val van Van der Poel en de situatie met het plankje tijdens de opwarming.

De Olympische Spelen zijn op een grote nachtmerrie uitgedraaid voor Mathieu van der Poel. Een plank die er niet was, was de oorzaak van zijn val. "Ik was niet op de hoogte gebracht dat de plank zou worden weggehaald", reageert Van der Poel.

Al in de openingsronde mocht Mathieu van der Poel zijn gouden mountainbikedroom opbergen in Tokio.

Toen Van der Poel van een rotsblok moest afdalen, ging hij over de kop. Een weggehaalde plank was de oorzaak.

 

"Mathieu wou van de plank rollen in plaats van te springen. Maar die plank lag er niet en dat had hij moeten weten. Dat was vooraf besproken", vertelde de Nederlander Milan Vader (10e) aan journalist Thijs Zonneveld.

Maar Van der Poel ontkent dat hij vooraf wist dat de plank zou worden weggehaald. "Ik was niet op de hoogte", schrijft hij op Twitter.

 

"Die plank lag er tijdens de verkenning wel. Ik heb enkel meegekregen dat hij op het testevent (in 2019) was weggehaald."

 

"Ik kon de hindernis met mijn ogen dicht afrijden. Maar ik wist niet dat de plank op de dag van de wedstrijd weggenomen zou worden."

 

Van der Poel trok na zijn opgave naar het ziekenhuis voor een check-up. "Ik had te veel last van mijn heup om aan te komen", besluit Van der Poel.

VIDEO: Zo kwam Mathieu van der Poel ten val in openingsronde

De plank die er vandaag niet meer lag

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van der Poel: "Ik wist niet dat plank weggehaald was"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: