Titelverdediger Brazilië pakt uit met comeback tegen eeuwige rivaal Argentinië

  In het olympische volleybal is Brazilië met de schrik vrijgekomen op de tweede speeldag. Tegen buurland Argentinië keek de titelverdediger aan tegen een 0-2-achterstand, die alsnog werd omgebogen tot een felbevochten winst. Daarnaast stonden kleppers als Rusland-VS en Polen-Italië op het programma vandaag.

  Het volleybaltoernooi op de Olympische Spelen zorgde vandaag voor knappe affiches. Brazilië - olympisch kampioen van Rio 2016 - kreeg aartsrivaal Argentinië voorgeschoteld. De Brazilianen begonnen als favoriet aan de wedstrijd, maar verslikten zich al snel in het agressieve spel van hun buren.

   

  Na twee snelle sets leek er een stunt in de maak voor de Argentijnen, maar Brazilië krikte zijn niveau op. De spelers trokken een stevig blok op en ook aanvallend begon het beter te lopen. Resultaat: 2-2 in sets, een tiebreak moest voor de beslissing zorgen.

   

  De wedstrijd eindigde in een thriller. Tot 14-14 hielden beide ploegen gelijke tred. Brazilië maakte de wedstrijd af en voltooide zo een indrukwekkende comeback op weg naar hun 5e (!) olympische finale op rij.

   

  Nog in groep B stonden Rusland en de VS tegenover elkaar. De twee toplanden gunden elkaar niets. De Russen trokken driemaal met het kleinste verschil aan het langste eind. De Amerikanen konden maar één set winnen en bleven puntenloos achter.

  De Amerikanen mochten enkel in set 3 vieren.

  Frankrijk begon met een bolwassing aan de Olympische Spelen. Tegen de Verenigde Staten gingen onze zuiderburen onderuit met pijnlijke 3-0-cijfers. De Fransen hadden dus iets recht te zetten tegen Tunesië, het kneusje van de groep.

   

  De Tunesiërs waren niet opgewassen tegen het team van sterspeler Earvin N'Gapeth. De tweede set maakte dat ook duidelijk op het scorebord: 25-11. Franrkijk boekt zo een makkelijke overwinning en staat weer in de top 4, wat recht geeft op de kwartfinales.

   

  In groep B staat Rusland op kop met het maximum van de punten, 6 op 6. Brazilië volgt met 5 punten, de Verenigde Staten en Frankrijk tellen 3 punten en mogen Argentinië niet uit het oog verliezen.

  Uitslagen groep B:

   

  • Brazilië - Argentinië: 3-2 (19-25, 21-25, 25-16, 25-21 en 16-14)
  • Verenigde Staten - Rusland: 1-3 (23-25, 25-27, 25-21 en 23-25)
  • Frankrijk - Tunesië: 3-0 (25-21, 25-11, 25-21)

  Bij Frankrijk is sterspeler N'Gapeth (centraal) nog steeds van de partij.

  Polen van Vital Heynen klopt Italië

  Polen, met bondscoach Vital Heynen, heeft zijn misser in de eerste match tegen Iran rechtgezet. In de openingsmatch verloor de huidige wereldkampioen met 3-2. Een valse start die voor onverwachte stress zorgde.

   

  Italië kende ook een moeizame start en had 5 sets nodig om Canada te kloppen. Vandaag stonden beide Europese toppers tegenover elkaar. Polen vond het goede ritme al snel en klaarde de klus in drie sets: 3-0. 

   

  Na twee wedstrijden staat Polen met 4 punten op de derde plaats in groep A. Japan staat op kop, voor Iran. Italië telt 2 puntjes en sluit de voorlopige top drie af.

  Uitslagen groep A:

   

  • Japan - Canada: 3-1 (23-25, 25-23, 25-23 en 25-20)
  • Iran - Venezuela: 3-0 (25-17, 25-20 en 25-18)
  • Polen - Italië: 3-0 (25-20, 26-24 en 25-20)

  Vital Heynen wil de Poolse ploeg naar een olympische titel loodsen.