Emotionele Dimitri Van den Bergh: "Ik ben zo trots. I'll be back"

  Dimitri Van den Bergh heeft er een geweldige World Matchplay opzitten, maar in de finale moest de Belgische titelverdediger zijn meerdere erkennen in een fenomenale Peter Wright. "Ik ben heel trots op de voorbije 9 dagen", legde Van den Bergh zijn toernooi neer.

  Van den Bergh, de nummer 8 van de wereld, versloeg achtereenvolgens Devon Petersen, Dave Chisnall (die hem op het WK had geklopt), Gerwyn Price (nummer 1 en wereldkampioen) en Krzysztof Ratajski, maar in de finale was zijn Schotse vriend Peter Wright, nummer 2 van de wereld, gewoon de sterkste (18-9).

   

  "Ik ben heel trots op mijn parcours, ook al verloor ik de finale", reageerde een emotionele Dreammaker afgelopen nacht. "In al mijn wedstrijden moest ik alles geven, ik gaf nooit op. Ook vandaag."

   

  "Maar Peter Wright was outstanding. Ik vertelde hem meteen al dat hij de verdiende winnaar is. En dat hij moest genieten van het gevoel om deze beker in de lucht te steken, zoals ik vorig jaar deed."

   

  Het is niet dat Van den Bergh slecht gooide, hij kwam nog tot een gemiddelde van meer dan 100, maar hij miste wel te veel dubbels. En Wright liet amper iets liggen. "Tijdens de match zei ik tegen mezelf: "Geef nooit op, blijf vechten en blijf altijd met hart en ziel spelen."

   

  "Maar Wright won, ik barstte in tranen uit. Uit ontgoocheling, maar achteraf kan ik zeggen dat ik alles gegeven heb."

  Ik ben nummer 5 van de wereld en nog maar 27, de tijd staat aan mijn kant.

  Dimitri Van den Bergh

  Daarna volgde een diepe zucht: "Ik ben opgelucht, alle druk is weg. Ik zei tegen Peter dat ik sterker zal terugkeren. Ik ben nu nummer 5 van de wereld en ik ben nog altijd maar 27 jaar, de tijd staat aan mijn kant."

   

  "Peter noemde zichzelf de meester en hij toonde dat hij de meester is. Maar de leerling komt terug. The Dreammaker zal altijd zijn dromen najagen."


  Vorig jaar bij zijn winst in Milton Keynes was er geen publiek in de zaal. Nu zat die bomvol in Blackpool. En ze hielden van Van den Bergh, ze zongen hem toe. En het gevoel was wederzijds: "Ze bliezen me van mijn sokken, ik blijf het herhalen en wil nog maar eens het publiek bedanken."

  Wat had Peter Wright te vertellen?