Tennisster weent 6 minuten op het court na uitschakeling: "Ook maar een mens"

  Swiatek wist met haar verdriet geen blijf.

  Topsport kan soms hard zijn. Vraag dat maar aan Iga Swiatek. De 20-jarige Poolse was een van de favorieten voor het goud in het tennis, maar ze werd al in de 2e ronde uitgeschakeld. Een klap die hard aankwam. 

  Ontroostbaar was ze, Iga Swiatek. De Poolse kwam naar Tokio afgezakt om het goud te pakken in het enkelspel. Maar haar olympische droom spatte al in de 2e ronde uit elkaar. 

   

  Het was Paula Badosa die Swiatek een halt toeriep. De Spaanse haalde het in 2 sets met 6-3 en 7-6 (7-4) . Na een knuffel van Badosa barstte Swiatek uiteindelijk in tranen uit. Ze zat zo'n 6 minuten op haar bankje met haar gezicht begraven in haar handdoek. Weg droom. 

  Gesprek met psychologe

  "De meeste spelers huilen na een verloren wedstrijd", vertelde Swiatek aan het Poolse Fakt. "Nu overkwam het mij, maar ik ben ook maar een mens."

   

  "Een week lang meespelen op het hoogste niveau is niet eenvoudig. Soms is het een frustrerende sport." Swiatek had meteen een gesprek met psychologe Darja Abramovikz. 

   

  Ze kreeg ook steun van haar tegenstandster. "Ze zei dat ik een geweldige carrière voor me heb liggen. Paula is een heel aardige persoon."

   

  Eline Berings reageerde ondertussen op de teleurstelling van Swiatek. "Niet te onderschatten hoe ver topsporters mentaal, fysiek en emotioneel gaan om te staan waar ze staan. Als die droom dan uiteenspat, is 6 minuten huilen eigenlijk niks", vertelde ze op Twitter.