Shohei Ono maakt favorietenstatus waar, ook opnieuw judo-goud voor Kosovo

  Judoka Shohei Ono is onoverwinnelijk in de categorie tot 73 kilogram.

  Vandaag werden er bij de mannen (tot 73 kilogram) en bij de vrouwen (tot 57 kilogram) nog twee judo-finales afgewerkt. In de mannenfinale ging zoals verwacht de gouden medaille naar topfavoriet Shohei Ono.

  De Japanner Ono won eerder al goud op de Spelen in Rio en was sindsdien nagenoeg ongenaakbaar in de categorie tot 73 kilogram. Hij verloor sinds 2015 geen internationale match meer.

  Tegen de Georgische wereldkampioen Lasja Sjavdatoeasjvili mocht Ono na een bijzonder lange spannende finale het zegegebaar maken.

   

  In de golden score vond Ono uiteindelijk pas na 5 minuten een gaatje in de defensieve opstelling van zijn tegenstander. De bronzen medailles gingen naar de Zuid-Koreaan Changrim An en de Mongool Tsogtbaatar Tsend-Ochir.

  Opnieuw judo-goud voor Kosovo

  Zaterdag veroverde de Kosovaarse Distria Krasniqi al goud in de categorie tot 48 kilogram en vandaag deed Nora Gjakova er voor het piepkleine landje in de Balkan nog een gouden medaille in het judo bij. 

   

  In de finale van de categorie tot 58 kilogram versloeg ze Sarah-Léonie Cysique. De Française werd gediskwalificeerd omdat ze met een gevaarlijke actie probeerde om een ippon of een waza-ari te vermijden.

   

  Brons was er voor de Japanse Tsukasa Yoshida en de Canadese Jessica Klimkait.