Lore Bruggeman na olympisch debuut: "Ik heb alles gedaan wat ik wilde doen"

  Lore Bruggeman werd 11e in de voorrondes en miste zo de finale.

  Lore Bruggeman was de eerste Belgische vrouw die als skateboarder naar de Spelen mocht. Onze landgenote strandde er in de voorrondes (11e), maar genoot vooral met volle teugen van haar olympisch avontuur. Zo liep ze er onder anderen skatelegende en "coole gast" Tony Hawk tegen het lijf.

  Lore Bruggeman kijkt met opgeheven hoofd terug naar haar olympisch debuut. "Ik mag tevreden zijn over mijn wedstrijd, denk ik. Ik heb alles gedaan wat ik wilde doen. Jammer van mijn laatste twee tricks, maar ik verlaat het skatepark met een goed gevoel."


  Haar passage op de Olympische Spelen smaakt alvast naar meer: "Ik kijk eigenlijk wel al uit naar de volgende Spelen. Ik ga weer meedoen met de wedstrijden. Het zou tof zijn als ik er dan nog eens bij kan zijn." 

  Ik verlaat het skatepark met opgeheven hoofd

  Lore Bruggeman

  Vooraleer ze aan de voorbereiding van Parijs 2024 begint, heeft Bruggeman wel nog andere plannen. "Ik ga morgen eens goed uitslapen. Dat is echt al lang geleden. En wanneer ik weer thuis ben, wil ik frietjes eten. Dat was al lang een deal met de familie."

  Met Nederlandse pseudo-coach, tegen 13-jarige Braziliaanse

  Bruggeman kreeg nog wat hulp uit onverwachte hoek tijdens haar wedstrijd. De Nederlandse Roos Zwetsloot sprak onze landgenote tussen haar runs even toe. "Roos (Zwetsloot) zei dat ik voor een boardslide moest gaan omdat dat me hoger in de ranking kon brengen."


  "Ik heb die trick al lange tijd niet meer gedaan na mijn blessure. Daarom deed ik eerst iets anders, maar uiteindelijk besloot ik om het toch te proberen. Ik ben nu wel blij dat ik het weer gedurfd heb."

  Die laatste trick had ik al lang niet meer gedaan na mijn blessure

  Lore Bruggeman

  In de studio van Sporza gaf Evelien Bouilliart commentaar op de olympische skatewedstrijd. De ex-skateboardster vroeg zich ook af hoe het was om samen met de jonge Braziliaanse, Rayssa Leal (13 jaar), te skaten.


  "Het was heel leuk om met Leal het skatepark te delen. Ze is nog heel jong en speels. Ik hoop dat ze zo blijft. Het kan haar ook niet schelen of we nu voor veel publiek of voor lege stadions reden."

  "Tony Hawk vroeg me hoe het hier in het skatepark gaat"

  Ook de Amerikaanse skatelegende Tony Hawk loopt rond in Tokio. Voor velen een illuster figuur, voor Bruggeman gewoon een kennis. "Het is chill dat hij hier is. Het is een coole gast. Hij vroeg me ook hoe het ging op het skatepark hier."

  Bekijk het volledige interview van Lore Bruggeman: