Hegemonie doorbroken: China grijpt naast goud in gemengd dubbel tafeltennis

  Japan troefde China af in de finale van het gemengd dubbel.

  China en tafeltennis op de Olympische Spelen associëren we altijd met de gouden medaille. Vandaag werd die hegemonie doorbroken door Japan. Het is voor het eerst sinds 2004 dat China geen goud pakt in een onderdeel van het tafeltennis.

  De Zuid-Koreaan Ryu Seung-min was op de Spelen van Athene in 2004 de laatste niet-Chinees die goud won in het tafeltennis. Tot vandaag. In de finale van het dubbel gemengd, een nieuwe discipline op de Spelen, pakten de Japanners Jun Mizutani en Mima Ito het goud.

   

  De Chinezen Xin Xu en Shiwen Liu kwamen nochtans op een 2-0-voorsprong, maar de Japanners knokten zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk haalden ze het ook met 4-3. 

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.