De Tribune over 1e speeldag: "Krampen als doelman? Het was geen komedie, hoor"

  De doelman van Eupen had in de slotfase last van krampen.

  De eerste speeldag in de Jupiler Pro League heeft heel wat verrassingen opgeleverd. Zo kon de top 4 van vorig jaar amper 2 punten rapen. In onze podcast De Tribune bestudeerden voetbaldieren Wim De Coninck (Proximus) en Bart Lagae (Het Nieuwsblad) de opvallendste resultaten.

  "Gekke uitslagen zijn niet verwonderlijk"

  Landskampioen Club Brugge kon maar op het nippertje met een gelijkspel aan het nieuwe seizoen beginnen. Een seizoen dat volgens coach Philippe Clement veel te vroeg is begonnen.

   

  Voetbaljournalist Bart Lagae kan de Club-trainer wel begrijpen. "Als je ziet dat wij als enige land al aan de competitie begonnen zijn, terwijl in veel andere landen de transfermarkt zelfs nog op gang moet komen, is het niet verwonderlijk dat er gekke uitslagen komen op de eerste speeldag."

   

  "De teams die goed gestart zijn, zijn de ploegen die konden doorgaan op hun elan van vorig jaar", zegt Lagae. "Neem nu Eupen: we hadden een laatste plek voorspeld voor de Oostkantonners, omdat in Qatar de geldkraan wordt dichtgedraaid."

   

  "Wat blijkt: ze halen geen nieuwe spelers, maar raken ook niet van hun huidige spelers af, die vaak nog dikke contracten hebben. Er staat dus nog steeds dezelfde ploeg, en dat is best wel een goede ploeg. Ze hebben er baat bij om vroeg in het seizoen te spelen tegen de topploegen."

  Lees ook: