Dagschema 28 juli: Belgische medaillejacht met 3x3 Belgian Lions, Evenepoel en Van Aert

  Eén keer zilver en één keer brons zijn de medailles die Belgische sporters al  meenemen op het vliegtuig naar huis. Daar kunnen morgen nog een paar exemplaren aan toegevoegd worden. Zetten de 3x3 Belgian Lions hun sprookje voort? En wat doen onze tijdrijders? Dit zijn de ones to watch op dag 5 van de Spelen.

  Medaillestress bij de Belgen

  Dé Belgische revelatie van de Spelen gaat morgen op medaillejacht. De heren van de 3x3 Belgian Lions staan morgen in de halve finale tegen Letland. Laat dat net de ploeg zijn die ze wisten te kloppen in hun eerste wedstrijd. De match begint om 11.40 uur, een eventuele finale volgt om 15.25 uur.

   

  Wout van Aert en Remco Evenepoel willen samen op het podium staan in de tijdrit. Dat wordt een aartsmoeilijke opgave. Toppers als Filippo Ganna, Rohan Dennis, Tom Dumoulin en Stefan Küng willen maar wat graag op het hoogste schavot staan. Knalt Van Aert opnieuw naar een medaille? Hij begint aan zijn tijdrit om 9.08 uur, Evenepoel start een uurtje vroeger: 7.59 uur.

  Nog meer waterpret in Tokio, want Gabriel De Coster begint aan de reeksen van de slalom in het kajak. Reeks 1 is te volgen om 6.47 uur, de tweede reeks volgt iets later om 8.45 uur.

   

  Elke atleet hoopt dat zijn deelname aan de Olympische Spelen een schot in de roos wordt, Jarno De Smedt nét iets meer. Om 10.30 uur treedt hij aan in de 1/32e finales van het boogschieten.

  Alleswinnaar Nikita Nagorny

  Vanaf 12.15 uur beginnen de mannen aan hun allroundfinale in het turnen. Het wordt uitkijken naar de Rus Nikita Nagorny. Hij won maandag de spannende teamcompetitie met zijn land, maar zijn honger is nog niet gestild.

   

  De 24-jarige bonk domineerde het turnen de afgelopen jaren. Sinds zijn bronzen medaille op het WK van 2018 wist niemand hem te kloppen op grote internationale toernooien. De Rus heeft zoveel invloed op de turnwereld dat een element naar hem vernoemd werd. 

  Dag des oordeels voor jonge voetbaltoppers

  De kwartfinales loeren om de hoek in het voetbaltoernooi. Het is alles of niets voor de jonge voetbaltoppers. De top twee van elke groep stoot door naar de kwartfinales. 

   

  Brazilië, Spanje en Japan lijken al zeker van hun plekje. De jonge Duitsers en Fransen moeten vol aan de bak om erbij te zijn. Frankrijk neemt het op tegen Japan, Duitsland tegen Ivoorkust. Volg de ontknoping van de groepsfase om 3 uur en 6 uur.