Ga naar de inhoud

meest recent

VIDEO: Nieuw-Zeelander Cacace (STVV) pakt uit met wereldgoal tegen Honduras

 zo 25 juli 2021 13:58
Cacace trapte Nieuw-Zeeland op voorsprong tegen Honduras.

Geen Rode Duivels op het olympische voetbaltoernooi, maar er zijn wel enkele spelers uit de Belgische competitie actief. STVV'er Liberato Cacace maakte voor Nieuw-Zeeland een geweldig doelpunt in de groepswedstrijd tegen Honduras. 

Al vroeg in de eerste helft kreeg Cacace de bal voor zijn rechtervoet na een weggewerkte hoekschop. De linksback twijfelde niet en zag zijn schot prachtig in doel verdwijnen. Nieuw-Zeeland zou deze voorsprong uiteindelijk wel nog uit handen geven, Honduras won de wedstrijd met 2-3.

 

Nieuw-Zeeland won zijn eerste groepswedstrijd wel van Zuid-Korea waardoor het nog kans maakt op een plek in de volgende ronde. Het pakt dan best wel minstens een punt tegen Roemenië.

Het pareltje van Cacace

Rode kaart voor Kouassi

Ook Genk-middenvelder Eboue Kouassi liet zich opmerken. Hij pakte een rode kaart in het 0-0-gelijkspel tegen Brazilië. Ook de Brazilianen eindigden de wedstrijd met 10 na rood voor Aston Villa-middenvelder Douglas Luiz.

 

Beide landen hebben nu 4 punten en staan er goed voor om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Ook Duitsland zit nog in de poule van Brazilië, Ivoorkust en Saoedi-Arabië. 

Lees ook: