Tsitsipas heft ellenlange vloek op: eerste Griekse man in 97 jaar die een tennismatch op de Spelen wint

  Een zeldzaam beeld: een juichende Griek op de olympische tennisbaan.

  Bijna honderd jaar lang was het olympische tennistoernooi een ware tragedie voor de Griekse mannen. Het was van de Spelen van 1924 in Parijs geleden dat een Griek nog een olympische match had gewonnen. Tot vandaag: Stefano Tsitsipas hief die vloek op tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber (6-3, 3-6, 6-3).

  Olympische Spelen

  Philipp Kohlschreiber (148)
  set
  Stefanos Tsitsipas (4, crown3)
  3
  1
  6
  6
  2
  3
  3
  3
  6

  De 22-jarige Stefano Tsitsipas (ATP-4) was dit jaar al finalist op Roland Garros en halvefinalist op de Australian Open, maar de olympische geschiedenis indachtig leek een vroege exit op de Olympische Spelen zijn onvermijdelijke lot.

  De Duitser Philipp Kohlschreiber, die intussen afgegleden is naar de 116e plaats op de ATP-ranking, wilde die Griekse tennisdroogte maar wat graag langer laten duren. Ei zo na slaagde hij daarin, want hij dwong 's werelds nummer vier tot een beklijvende driesetter. In de beslissende set moest Tsitsipas al snel zijn opslagbeurt inleveren, maar nadien stelde hij orde op zaken: 3-6.

   

  Ter info: Agustos Zerlendis schopte het 97 jaar geleden tot de derde ronde op het olympische tennistoernooi. Herhaalt die geschiedenis zich of doet Tsitsipas beter dan zijn voorganger? Daarvoor moet hij in de tweede ronde eerst voorbij de Amerikaan Frances Tiafoe, die vorige maand Tsitsipas nog uit Wimbledon knikkerde.