Kompany na zure nederlaag: "We moeten onze automatismen heropbouwen"

  Anderlecht-coach Vincent Kompany zag dat er nog veel werk aan de winkel is voor zijn team.

  In zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is Anderlecht meteen met zijn neus tegen de muur gelopen. Paars-wit ging in de Brusselse derby met 1-3 onderuit tegen promovendus Union. "We verloren van een ploeg die goed stond en veel dreiging bracht", was Vincent Kompany eerlijk.

  Met nieuwkomers Hoedt, Harwood-Bellis, Gomez en Raman aan de aftrap begon Anderlecht in het eigen Lotto Park vol goede moed aan de competitie. De 1-3-nederlaag tegen Union zorgde dan ook meteen voor een stevige ontnuchtering bij de Belgische recordkampioen.

   

  "Bij 0-0 zaten we goed in de wedstrijd. Met veel balbezit en pressing creëerden we ook enkele goede kansen. Maar bij de eerste kans van Union was het meteen prijs en toen verloren we de controle over de wedstrijd", opende Kompany zijn betoog.

  We zijn nog niet op ons gewenste niveau.

  Vincent Kompany

  "We scoorden uiteindelijk wel nog in de 1e helft, maar na de rust incasseerden we dan een 2e doelpunt. Er was te veel ruimte tussen de lijnen en we wonnen geen tweede ballen meer. Ik zag ook steeds minder loopacties."


  Kompany beseft dan ook dat er nog veel werk op de plank ligt in Neerpede. "Voor de wedstrijd had ik al gezegd dat we voor het resultaat moesten gaan", vertelde de jonge coach.


  "Door de uitgaande transfers moeten we onze automatismen opnieuw opbouwen. Toch blijf ik geloven dat we op de goede weg zijn, want deze zomer heeft het bestuur geïnvesteerd in jongens  voor op de lange termijn."

  Lees ook: