Van Riel klaar voor triatlon: "Voorbereiding verliep perfect, nu moet het er uitkomen"

  Kan Marten Van Riel vannacht voor een sterk resultaat zorgen?

  Marten Van Riel begint morgenochtend in alle vroegte (23.30 uur Belgische tijd) aan zijn olympische triatlon. Onze landgenoot gaat op zoek naar een sterk resultaat en mag misschien wel dromen van een medaille: "Ik ben in vorm. De afgelopen maanden heb ik me echt kunnen voorbereiden zoals ik het wilde", vertelde Van Riel.

  Om de hete omstandigheden toch al wat gewoon te worden, besloot Van Riel al een tijdje geleden af te zakken richting Tokio: "Ik ben nu 11 dagen in Japen en ik heb me toch al wat kunnen aanpassen aan de omstandigheden. Ik voel me er helemaal klaar voor, de hitte is geen groot probleem meer."

   

  "De afgelopen maanden heb ik me helemaal kunnen voorbereiden zoals ik wilde. Ik kan mezelf helemaal niets verwijten. De begeleiding door Team Belgium en de federatie verloopt ook echt perfect."

   

  Van Riel behaalde al een heel pak fraaie ereplaatsen, is het dan nu tijd om te oogsten? "In het zwemmen en het fietsen hoor ik bij de wereldtop en ook in het lopen presteer ik steeds beter. Mijn bronzen medaille die ik vorige maand haalde in de World Triathlon Series in Leeds geeft veel vertrouwen."

   

  Door een positieve coronatest zal Jelle Geens ontbreken tijdens de individuele triatlon: "Ik vind het bijzonder erg voor hem. We hebben allemaal zoveel opofferingen gemaakt om hier te kunnen staan. Gelukkig neemt hij het wel erg goed op. We gaan er alles aan doen om Jelle in de mixed relay toch nog een kans te geven op een goed resultaat."

  Claire Michel: "Kan eigenlijk niet zo goed tegen warm weer"

  Een dag later komt bij de dames Claire Michel in actie: "Warm weer is eigenlijk niet zo mijn ding, maar ik heb er alles aan gedaan om hier helemaal klaar voor te zijn. Ik heb vertrouwen in een goede prestatie."

   

  "Ik kom terug na een zware knieblessure, maar ik voel me sterk. De wedstrijden die ik intussen alweer afwerkte, verliepen ook goed. Het is mijn doel om het in in iedere discipline gewoon goed te doen. Als dat me lukt dan zal het resultaat volgen."

   

  Met de Belgian Hammers hoopt Michel ook op een goed resultaat: "Dat Jelle toch nog kans aansluiten geeft ons veel extra energie. We gaan er alles aan doen om ook daar een sterk resultaat te behalen."