Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

meest recent

Kim Clijsters slaat een balletje in aanloop naar exhibitie vannacht in Atlanta

 zo 25 juli 2021 11:17
Corona gooide roet in het eten van de tweede comeback van Kim Clijsters (38).
Kim Clijsters speelde voor het laatste begin september, toen ze de eerste ronde op de US Open verloor.

Vannacht speelt Kim Clijsters haar eerste wedstrijd in bijna 11 maanden: de 38-jarige Belgische neemt het in een exhibitie in Atlanta op tegen de 10 jaar jongere Amerikaanse Sloane Stephens. De organisatie postte al wat beelden van een trainende Clijsters.

Clijsters verraste 2 jaar geleden jan en alleman door een tweede comeback aan te kondigen. De voormalige nummer 1 van de wereld en winnaar van 4 grandslamtoernooien, waaronder 3 US Opens, werd evenwel niet gediend door blessureleed en corona.

 

Ze had ook weinig geluk bij de loting. Clijsters liet vorig jaar bij vlagen haar klasse zien tegen Garbine Muguruza (Dubai), Johanna Konta (Monterrey) en Jekaterina Alexandrova (US Open), maar beet telkens in het zand. Toch geeft ze haar droom niet op.

 

Ze hoopte in de lente te spelen in Miami en Charleston, maar was nog onvoldoende hersteld van een knieoperatie. 

 

Stephens won de US Open in 2017, stond ooit 3e op de WTA-ranking, maar zakte ondertussen weg naar 70. Een ideale tegenstander komende nacht voor Clijsters om het goede tennisgevoel weer te pakken te krijgen, zo lijkt. De organisatie is alvast trots en toont beelden van "the one and only".

 

Clijsters staat momenteel op plaats 1.092 op de WTA-ranking. Mogelijk neemt ze  in de komende weken ook deel aan een van de toernooien op de Amerikaanse tour, met de US Open eind augustus als apotheose. Daarvoor heeft ze dan wel een wildcard nodig.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: