Roos rijdt sterke kür maar mag als 4e niet naar finale, ook Michiels out

  Op de tweede dag van de dressuurcompetitie komen er opnieuw twee landgenoten in actie tijdens de kwalificaties. Laurence Roos kwam in actie in groep D en kreeg van de jury voor haar prestatie met Fil Rouge 70.699 punten. Dat volstond niet voor de finale. OOk Domien Michiels kwam met zijn 70.202 een beetje te kort.

  Roos gaf Fil Rouge een veelzeggende zoen na haar proef. Ze kon tevreden zijn over haar prestatie op de rug van haar 16-jarige paard. De jury beloonde de Belgische combinatie met een score van 70.699. 

   

  Dat volstond net niet om de koppositie over te nemen van Christian Schumach, maar Roos bleef wel lang op de 2e plaats staan. Ze mocht dus heel even dromen van de finale, maar de laatste twee ruiters presteerden sterk. De Deense Kruth en de Amerikaanse Lyle sprongen nog naar 1 en 2.

   

  Roos moest vrede nemen met plek 4. Alleen de top 2 van elke reeks stoot rechtstreeks door en op basis van haar score kan ze ook niet meer opgevist worden.

   

  In de reeks van Roos werd ook een amazone gediskwalificeerd. Caroline Chew moest haar proef stopzetten omdat haar paard aan zijn mond bloedde. Een echte domper voor haar want ze was pas de eerste dressuuramazone uit Singapore in de geschiedenis van de Spelen.

  Bekijk de proef van Laurence Roos en Fil Rouge

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Domien Michiels haalt ook goede score, maar stoot niet door

  Domien Michiels uit Leuven kwam als laatste Belg in actie in Tokio. Hij trad aan met Intermezzo van het Meerdaalhof. Met 70.202 deed hij het zeker niet onaardig, maar halfweg zijn groep was het al duidelijk dat dat niet zou volstaan voor de finale.

   

  Hij strandde op plaats 6 in een groep met 10 ruiters. 

  Bekijk de proef van Domien Michiels en Intermezzo van het Meerdaalhof

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.