43-jarige Buffon droomt van het WK in Qatar: "Waarom zou ik nog spelen?"

Buffon in actie bij Parma.

Gianluigi Buffon is op zijn 43e nog altijd erg ambitieus. De doelman ruilde in het tussenseizoen Juventus voor oude liefde Parma, hij droomt van het WK voetbal met de Squadra Azzurra. "Maar ik ga zeker niet om een selectie roepen."

Na een indrukwekkende carrière op het hoogste niveau, zet Gianluigi komend seizoen een stapje terug bij zijn oude liefde Parma. In de Serie B hoopt de doelman zich toch in de kijker te keepen van bondscoach Roberto Mancini.

 

Buffon wil zelfs naar het WK voetbal van volgend jaar in Qatar. "Ik ben nu 43 jaar, op het WK al 44 jaar, dus ik ga niet om een selectie roepen", zegt Buffon in een interview met La Gazzetta dello Sport.

 

"Maar natuurlijk droom ik van dat WK. Waarom zou ik anders nog spelen?"

 

Ijdele hoop misschien wel? "Het is vrijwel zeker dat bondscoach Roberto Mancini me niet meer gaat oproepen", beseft Buffon. "Hij heeft zijn vaste groep, maar ik mag toch dromen?"

 

Buffon genoot van thuis van de triomf van Italië op het EK en zijn 21-jarige opvolger Gianluigi Donnarumma. "Hij was grandioos. Niet alleen in zijn reddingen, maar in alles. Ik geniet van hem en leer zelfs dingen bij."

 

Mocht Buffon door Mancini geselecteerd worden, dan zou het zijn 13e grote toernooi zijn, onwaarschijnlijk.

Bondscoach Roberto Mancini heeft zijn vaste groep, maar ik mag toch dromen?

Gianluigi Buffon