Ga naar de inhoud

3x3-kapitein Celis: "We kregen gisteravond bedreigingen op sociale media"

 zo 25 juli 2021 05:50
Nick Celis, de kapitein van de 3x3 Belgian Lions.
Nick Celis, de kapitein van de 3x3 Belgian Lions.

De 3x3 Belgian Lions schrijven voorlopig een mooi verhaal op de Olympische Spelen, maar de kentering en de nederlaag tegen Japan van zaterdagavond is hier en daar niet goed onthaald. "We werden aangevallen op sociale media", vertelde een verbaasde Nick Celis zondagochtend.

De 3x3 Belgian Lions konden zaterdag heel wat sportliefhebbers bekoren met hun knappe zege tegen Letland. Later op de avond staken de Belgen ook tegen Japan de hand uit naar de zege, maar in een dol slot trok het gastland alsnog aan het langste eind.

 

"Na gisteren gingen de kopjes toch even naar beneden, ook bij mij", bekent kapitein Nick Celis. "Op het einde misten we een paar domme dingen. Dat gaf een heel wrang gevoel en zorgde voor twijfel."

 

"We werden zelfs aangevallen op sociale media, met bedreigingen ook op Instagram. Echt zotte dingen. "Ik hoop dat je sterft in Japan". Ik schrok echt. "Wat is dit allemaal?" Misschien waren het gokkers?", oppert Celis.

 

"Voor ons was dit een positief verhaal en dan kwamen er plots zoveel negatieve dingen binnen, terwijl we in die eerste wedstrijd toch al een hele prestatie geleverd hadden. Dat vond ik wel jammer."

 

"Het heeft ervoor gezorgd dat we gebrand waren op een goeie start vandaag. We wilden agressief beginnen tegen Rusland en dat hebben we ook gedaan. De winst tegen Rusland is een heel belangrijke stap met het oog op de top 6."

Thierry Mariën: "We tonen dat we hier thuishoren"

Lees ook:
programma 3x3 Belgian Lions
zaterdag 24 juli Letland - België 20-21 verslag
zaterdag 24 juli België - Japan 16-18 verslag
zondag 25 juli Rusland - België 16-21 verslag
zondag 25 juli Servië - België 21-14 verslag
maandag 26 juli België - China  20-21 verslag
maandag 26 juli Nederland - België 17-18 verslag
dinsdag 27 juli België - Polen 16-14 verslag
eindfase

woensdag 28 juli

halve finale: België - Letland

8-21

verslag

woensdag 28 juli

strijd om brons

10-21 verslag