Ga naar de inhoud

Deze 5 zaken moet u onthouden uit de nacht van 24 juli in Tokio

 za 24 juli 2021 06:51

Goeiemorgen! De kop is eraf. De Olympische Spelen 2020 zijn officieel van start gegaan, de eerste gouden medaille is veroverd. Vooraleer u de rest van de dag induikt, leest u hier welke belangrijke zaken er deze nacht gebeurd zijn. 

Bekijk de hoogtepunten in deze video:

1. Belgische hockeymannen kloppen Nederland

De Red Lions hebben hun start in het hockeytoernooi hoegenaamd niet gemist. België was een maatje te groot voor een matig Nederland. Drie treffers van Alexander Hendrickx vlakten de nochtans knappe 1-0 van Jeroen Hertzberger uit.

2. Judoka Jorre Verstraeten ligt eruit in de 1/8e finales

Jorre Verstraeten heeft de 1/8e finales niet overleefd in de categorie tot 60 kilogram. De Belgische judoka moest zijn meerdere erkennen in de Japanse klasbak Naohisa Takato.

3. Roeiduo Brys/Van Zandweghe plaatst zich rechtstreeks voor de halve finales

Het Belgische roeiduo Brys/Van Zandweghe heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de halve finales in de lichte dubbel-twee. Onze landgenoten moesten in een spannende race enkel Noorwegen voor zich dulden. Dinsdagvoormiddag maken de Belgen hun opwachting in die halve finale.

4. Jessie Kaps sneuvelt voor de finale luchtgeweer

Jessie Kaps heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 10 meter luchtgeweer. 

5. Het eerste goud van deze Olympische Spelen

De eerste van 339 gouden medailles op deze Spelen is een feit. In de 10 meter luchtgeweer heeft de Chinese Yang zich de beste getoond. Yang was beter dan een Russin die onder neutrale vlag deelnam en een Zwitserse.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Herbekijk: Frank Raes en gasten bespreken de nachtelijke actie in Okiru

Round-up van de nachtelijke actie met Catherine Van Eylen in Studio Tokio

Lees ook: