Schutster Jessie Kaps strandt met 27e plaats in de kwalificaties

  Jessie Kaps heeft zich op de Olympische Spelen niet kunnen plaatsen voor de finale van de 10 meter luchtgeweer. De 23-jarige Belgische eindigde als 27e in de kwalificaties, alleen de top 8 stoot door.

  Jessie Kaps kan zich niet plaatsen voor de finale in het schieten

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Jessie Kaps moest zaterdag in Tokio al vroeg uit de veren voor de kwalificaties in de 10 meter luchtgeweer. Kaps had na 6 reeksen van telkens 10 schoten een totaal van 623,4 punten. Daarmee legde ze beslag op de 27e plaats.

   

  Alleen de top 8 mocht naar de finale. Kaps had 628,6 moeten schieten om daar bij te zijn. De Noorse Jeanette Hegg Duestad (632,9) zette de beste prestatie neer, voor de Zuid-Koreaanse Heemoon Park (631,7) en de Amerikaanse Mary Tucker (631,4).

   

  "Mijn prestatie in de laatste serie was een beetje jammer, maar verder is er niet veel om over te treuren. Ik vond het een geweldige ervaring om te kunnen deelnemen. Om dit te mogen doen, daar dromen duizenden van", reageert Kaps.

   

  Jessie Kaps behaalde eind mei op het EK nog zilver in de 10 meter luchtgeweer. "Ik ben nog jong en er is nog werk aan de winkel. Je kunt niet verwachten dat ik op mijn derde groot kampioenschap meteen weer een medaille pak", zegt Kaps, die nu haar studies klinische psychologie weer kan opnemen.

   

  "Ik heb in augustus examens en heb mijn boeken nog niet vastgehad."

  programma Jessie Kaps
  zaterdag 24 juli kwalificaties 10 meter luchtgeweer 27e (out) verslag

  Hellenbrand: "Dit stond in teken van ervaring opdoen"

  De coach van Jessie Kaps, Peter Hellenbrand, kijkt met opgeheven hoofd naar de prestatie van zijn pupil.

   

  "Op zich is haar uitslag niet slecht. Jessie begon heel sterk, maar dan wordt het lastig om je focus te houden én niet te denken aan het mogelijke eindresultaat."

   

  "Technisch heeft ze sterk geschoten, maar we wisten snel dat het niet genoeg zou zijn (voor de finale). Haar laatste serie was onder haar niveau, maar 50 van de 60 schoten waren best goed", reageert de Nederlander, in 2012 (Londen) zelf vijfde.   

   

  "Deze Spelen stonden in het teken van ervaring opdoen. Eigenlijk komt Jessie nog maar net kijken, en dan mag je niet verwachten dat ze op de Olympische Spelen meteen in de top tien eindigt."