Red Lions na fraaie zege tegen Nederland: "Revanche voor het EK"

  Hendrickx wist 3 keer te scoren tegen Nederland.

  De Red Lions zijn alvast uitstekend aan hun Olympische Spelen begonnen. In hun openingswedstrijd tegen Nederland wonnen onze Belgische hockeymannen met 3-1 van Nederland. "Dit is de perfecte start", klonk het. 

  Hendrickx: "De perfecte start"

  Alexander Hendrickx was met zijn 3 doelpunten de grote man tegen Nederland. "Wat ik heb gegeten? Een omeletje", lachte de Red Lion. "3 keer scoren, dat gebeurt niet vaak. We zijn het toernooi gewoon goed begonnen."

   

  Op het afgelopen EK sneuvelden de Belgen nog in de halve finale tegen Nederland. "Het is ook een beetje een revanche voor het EK. Maar ik denk dat we een veel beter niveau op de mat leggen dan toen. We hebben altijd gezegd dat dit het toernooi is waar we er moesten staan."

   

  "Dit is de perfecte start. 3-1 gewonnen, 3 punten gepakt tegen Nederland. Dat is wat we willen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Van Doren: "Dit geeft vertrouwen"

  Ook Arthur Van Doren zag dat het goed was tegen Nederland. "De manier waarop we deze wedstrijd gespeeld hebben, geeft vertrouwen. Het is de openingswedstrijd van een groot toernooi. Ik zou zeggen: niet te hard van stapel lopen, de juiste dingen meenemen en doorgaan naar de volgende wedstrijd."

   

  "Ik denk dat we weinig hebben weggegeven, met uitzondering van dat doelpunt. Het is wel knap afgemaakt, vol in de kruising. Ik denk dat we tevreden mogen zijn met het verdedigende werk. Het stond gewoon goed en we creëren veel."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Denayer: "Alexander heeft wereldcorner in huis"

  Felix Denayer was dan weer trots op zijn team. "Ik denk dat dit de basis is om verder te groeien. Ik vind dat we de wedstrijd goed beginnen. We komen met 10 te staan en dan scoort Nederland een werelddoelpunt. Op zich was het een goede test om karakter te tonen. We zijn gefocust gebleven."

   

  Denayer zag Hendrickx ook schitteren. "We weten dat Alexander een wereldcorner in huis heeft. Het is eigenlijk onze taak om hem die kansen te geven. Ik denk dat we in het verleden niet veel corners hebben gehaald. We hebben dat wapen in huis en daar moeten we ons meer op focussen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Coach McLeod: "Dit neemt de druk wat weg"

  Coach Shane McLeod was een tevreden man na de zege. "Het is geweldig om meteen 3 punten te pakken. Het neemt de druk wat weg."

   

  "Of dit de perfecte wedstrijd was? Misschien zeg ik op het einde van het toernooi wel dat het perfect was."  

   

  "Je moet het altijd kritisch bekijken. Dat is een van de mindere taken van de job. Om te zien: wat kunnen we beter doen? Ik ga vanavond wel tegen de jongens zeggen dat ze het goed hebben gedaan en hen positieve dingen laten zien."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Lees ook:

  programma Red Lions
  zaterdag 24 juli Nederland - België 1-3  
  maandag 26 juli Duitsland - België 2.30 u  
  dinsdag 27 juli België - Zuid-Afrika 11.30 u  
  donderdag 29 juli België - Canada 3 u  
  vrijdag 30 juli België - Groot-Brittannië 14.15 u  
      M W V +/- punten
  1. BELGIE 1 1 0 +2 3
  2. Canada 0 0 0 0 0
  3. Duitsland 0 0 0 0 0
  4. Groot-Brittannië 0 0 0 0 0
  5. Zuid-Afrika 0 0 0 0 0
  6. Nederland 1 0 1 -2 0
  eindfase      
  zondag 1 augustus kwartfinale (evt)    
  dinsdag 3 augustus halve finale (evt) 3.30 u + 12 u  
  donderdag 5 augustus
  finale (evt) 12 u