Ga naar de inhoud

Pauluis kan zich niet plaatsen voor finale, andere Belgen morgen in actie

Dressuuramazone Larissa Pauluis heeft zich niet door de olympische kwalificaties kunnen knokken. De Belgische kwam in de derde groep van de dag in actie op haar paard Flambeau maar haar score van 67.251 volstond niet. Laurence Roos en Domien Michiels komen morgen pas in actie.

Het Belgische dressuurteam kreeg pas last minute te horen dat het naar Tokio mocht. Het is de eerste keer sinds 1928 dat ons land met een team vertegenwoordigd is in de olympische dressuurdiscipline. 

 

Larissa Pauluis, het nummer 216 op de wereldranglijst, mocht op de eerste regenachtige kwalificatiedag de spits afbijten in groep C. Met haar 11-jarige ruin Flambeau presteerde ze niet slecht, maar de zenuwen speelden paard en ruiter duidelijk hier en daar parten. Ze maakten enkele foutjes en de 7 juryleden gaven Pauluis een score van 67.251. 

 

Daarmee werd ze 8e in haar reeks van 10. Dat volstond niet voor een finaleplaats. De eerste twee uit elke reeks zijn rechtstreeks geplaatst. Daarnaast maken ook de zes ruiters met de hoogste score nog kans, maar ook dat is voor Pauluis niet meer mogelijk.

Bekijk hier de oefening van Larissa Pauluis met Flambeau