Op bezoek bij de familie Vansevenant: "Is er iemand van Quick-Step mee?"

  Dorianne samen met de vriendin, vader en zus van Mauri Vansevenant.

  We zijn nog maar 1 dag ver in Tokio en België heeft al een medaille te pakken. Op de olympische wegrit bezorgde Wout Van Aert ons land meteen een zilveren plak. Al mag ook de collectieve prestatie van de Belgen niet vergeten worden. Dorianne Aussems volgde de koers van start tot finish samen met de familie van Mauri Vansevenant.

  Het was vroeg vanochtend ten huize Vansevenant, waar vader Wim al vanaf het startschot het koersverloop nauwlettend in het oog hield. Het was namelijk 4 uur Belgische tijd wanneer de mannelijke renners zich op gang trokken. De keuken werd dan ook al snel ingeruild voor de comfortabelere zetel.

   

  Met Mauri in Tokio is Wim Vansevenant momenteel de enige man des huizes. De ex-renner maakte zelf deel uit van het team dat Axel Merckx naar brons stuwde op de Spelen in Athene 2004. Met handen en voeten probeerde hij dan ook alles uit te leggen aan zijn vrouwelijke huisgenoten.

   

  "Wie is er mee? Iemand van Quick-Step?", vraagt mama Vicky nieuwsgierig wanneer de vlucht van de dag zich lijkt te vormen. "Quick-Step doet niet mee hé, moeder", volgt al snel als antwoord.

  "Papa, je hebt moeten onderdoen, hé"

  Wanneer niet veel later warme diepvriescroissants geserveerd worden, is vader Vansevenant er als de kippen bij om zijn graantje mee te pikken. "Het leven is voor de rappe. Een coureur laat zich niet snel flikken als het over eten gaat."

  Uiteindelijk komt ook zus Steffi de troepen versterken. Een intrede die de decibels in het rustige Torhout plots de hoogte doet inschieten. Een stoot die ze ook uithaalde bij de 1e profoverwinning van haar broer.


  Wanneer Van Aert na een fotofinish uiteindelijk toch zilver behaalt, heeft de zus van Mauri ook een gevatte opmerking voor haar vader. "Ja papa, je hebt moeten onderdoen, hé", refereert ze nog eens naar de bronzen medaille van Axel Merckx in Athene.

  Bekijk het volledige fragment uit "Van hier tot in Tokio":