Novak Djokovic skipt toernooi van Toronto tussen Tokio en US Open

  Novak Djokovic won dit jaar al de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. Met de Spelen en de US Open gaat de nummer 1 voor de "Golden Slam".

  Novak Djokovic heeft het hardcourttoernooi van Toronto van zijn agenda geschrapt. Het evenement van 9 tot 15 augustus pas niet in de voorbereiding van de nummer 1 op de US Open. De Serviër triomfeerde al 4 keer in Toronto.

  Djokovic won dit jaar al de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. Zijn grote doel is om als eerste man een "Golden Slam" te scoren: de 4 grandslamtoernooien én olympisch goud veroveren in hetzelfde jaar. De finale in Tokio is op 1 augustus.

   

  Eerder deze maand kwam Djokovic op Wimbledon, met zijn 20e grandslamtitel, op gelijke hoogte met Rafael Nadal en Roger Federer.

   

  De 34-jarige Djokovic hoopt na de US Open de lijst met meeste grandslamtitels in zijn eentje aan te voeren.

   

  "Het zou fantastisch zijn geweest om Novak hier te hebben", zei Karl Hale, toernooidirecteur in Toronto. "Maar we begrijpen zijn beslissing. We wensen hem het allerbeste voor de rest van het seizoen."   De US Open gaat 30 augustus van start.