Wiggins: "Het wordt lastig voor Pogacar want iedereen zal naar hem kijken"

  Wiggins tijdens de afgelopen Tour de France.

  Een van de hoogtepunten tijdens het openingsweekend in Tokio is de wegrit bij de mannen. Tourwinnaar Tadej Pogacar is een van de favorieten. Bradley Wiggins, zelf olympisch kampioen tijdrijden in 2012, denkt dat het lastig kan worden voor de Sloveen. "Hij zal door iedereen in de gaten gehouden worden", weet Wiggins.

  De Belgen mikken hoog op de Spelen met kopmannen Wout van Aert en Remco Evenepoel, maar dan zullen zij wel moeten afrekenen met ene Tadej Pogacar. "Pogacar zal wel vermoeid zijn", weet Wiggins. Zelf won hij de Tour in 2012 en enkele weken later ook de olympische tijdrit.

   

  "Nog uitgezonderd van zijn vormpeil is het gewoon niet makkelijk om na een Tourzege de knop om te draaien, zeker emotioneel", vertelt de Brit. "Hij zal ook zware concurrentie krijgen van bijvoorbeeld Wout van Aert. Die is ook enorm sterk uit de Tour gekomen."

   

  Zelf is Wiggins in Tokio als commentator. "Maar Pogacar zat op mijn vlucht maandag en hij zag er eigenlijk best fris uit. En als iemand het kan, is hij het. Al zal hij wel door iedereen in de gaten gehouden worden tijdens de rit."

   

  Wiggins voorspelt ook nog dat het peloton heel snel uitgedund zal worden. "Er is het tijdsverschil en veel renners hebben na de Tour weinig tijd gehad om zich aan te passen aan de omstandigheden hier. Dat zal zich zeker laten voelen op dit parcours en in deze hitte."

  Pogacar zat op mijn vlucht en hij zag er eigenlijk best fris uit

  Bradley Wiggins

  Andrej Hauptman, de bondscoach van de Slovenen, heeft er goede hoop op. "Ik denk dat Tadej intussen hersteld is van de Tour. Het mag van ons iets frisser zijn zaterdag, maar ook in de hitte verwacht ik geen problemen", vertelde hij aan de Sloveense tv-zender RTV. 

   

  "Hij is heel gemotiveerd en was niet eens doodop na de Tour. Het wordt wel niet eenvoudig om de race te controleren. Een eendagskoers is altijd iets speciaal."

  Lees ook: