Virton vindt met onder meer Atalanta oplossing: "Toekomst is verzekerd"

Virton heeft ruim een jaar geprocedeerd tegen de licentieweigering voor 1B in het voorjaar 2020.

Excelsior Virton heeft gisterenavond een partnerschap aangekondigd met "een Europese elitespeler". De Waalse 1B-club zal voornamelijk een ploeg worden waarin talenten tot ontbolstering kunnen komen. Het wordt een samenwerking met hoofdzakelijk Atalanta en nog 2 Italiaanse clubs. 

Na ruim een jaar procederen tegen de licentieweigering in de lente van 2020 haalde Virton zijn gram. De club van sterke man Flavio Becca werd in de tweede amateurklasse gezet, maar mag straks dan toch aantreden in 1B. 

 

Alleen was Virton intussen niet meer dan een leeg omhulsel. Er zijn amper nog A-kernspelers, trainers of zelfs jeugdvoetballers.   

 

Gisterenavond communiceerde Virton voor het eerst in weken. "We kunnen het eindelijk bevestigen: er liggen mooie avonturen in het verschiet", klinkt het in een communiqué.  "Op 15 augustus zullen we wel degelijk Westerlo kunnen ontvangen in ons stadion." Dan trapt Virton zijn seizoen op gang in 1B.

Op 15 augustus zullen we wel degelijk Westerlo kunnen ontvangen in ons stadion.

Voorstelling volgende week

Komend seizoen wordt Virton nog steeds geleid door sterke man Flavio Becca en zijn team. "Een partner uit de top van het Europees voetbal zal ons vergezellen. Zo kunnen we de eerste ploeg en onze jeugdacademie efficiënter beheren en naar een professioneel niveau tillen."


Volgende week stelt Virton het nieuwe project voor en zal officieel geweten zijn met wie Becca in zee gaat. Ook de doelstellingen en het organigram worden dan uit de doeken gedaan. "De duurzaamheid van Virton voor de lange termijn is verzekerd."

 

Becca behoudt de club wel en Tom Vandenabeele (ex-STVV en ex-NAC) zal de functie van technisch directeur op zich nemen.