Belgische junioren én beloften pakken Europese jumpingtitel

België is traditioneel een goed jumpingland. Het EK vond plaats in Vilamoura, in Portugal.

De opvolging voor het Belgische jumping lijkt verzekerd. In Portugal heeft België het EK voor junioren gewonnen. Ook de beloften vielen in de prijzen.

België heeft nu al een van de beste A-ploegen ter wereld en is ook van de partij op de Spelen in Tokio. Maar er is nog talent op komst.

 

Het team van coach Rik Deraedt kon in Vilamoura rekenen op Bart Jay Junior Vandecasteele, met Mac Jack Courtier (0 en 12 strafpunten), Aurelia Guisson, met No Limit (4 en 0), Anthony Philippaerts, met J'adore (0 en 5) en Tristan Guisso, met Naturelle (0 en 4). Dit zijn de scores voor de 2 gereden rondes.

 

Evelyne Putters ligt op koers voor een individuele titel nadat ze de eerste reeks gewonnen heeft.

 

In elke ronde viel er nog een slechtste resultaat weg, waardoor de Belgen 9.83 totaliseerden. Ze bleven daarmee Zwitserland (14.98) en Groot-Brittannië (16.56) voor.

 

In de individuele jumpingcompetitie kwalificeerden de 5 Belgische ruiters zich voor de derde en laatste ronde van morgen.

Ook Young Riders gaan met goud naar huis

Ook de Young Riders (de beloften) wisten goud te winnen in Portugal. Het team van Dirk Deraedt verzamelde een totaal van 21,35 strafpunten. Voor Thibeau Spits en Classic Touch DH waren er vandaag 4 strafpunten.


Ook Alexander Houben met Casillas van de Helle en Emilie Conter met Balento kregen 4 strafpunten. Maartje Verberckmoes was de enige die foutloos bleef met Guidam’s Willow the Second. Samen goed voor de gouden plak.


Het zilver was voor Ierland, het brons voor Groot-Brittannië. In het individuele klassement staat Emilie Conter voorlopig vierde.