Richarlison schittert tegen Duitsland, Europese voetbaltoppers stellen teleur

  Richarlison imponeerde met een zuivere hattrick in de eerste helft.

  Het olympisch voetbaltoernooi wacht niet op de openingsceremonie om van start te gaan. Met Brazilië tegen Duitsland stond er meteen een topaffiche op het menu. Ook Spanje en Frankrijk kwamen in actie. Ontdek hier alle resultaten van de eerste speeldag van de groepsfase.

  Groep A: Mexico overklast Frankrijk

  In groep A zorgde Mexico voor een kleine verrassing op het olympisch voetbaltoernooi. Frankrijk werd van de mat geveegd en moest vier goals slikken.

   

  Mexico koos ervoor om verdedigende ervaring mee te nemen naar Tokio. Doelman Guillermo Ochoa (ex-Standard) stond tussen de palen en draaide zich slechts één keer om. Bij Frankrijk maakte de 35-jarige André-Pierre Gignac de eerredder vanaf de penaltystip. Eindstand: 4-1.

   

  Ook in groep A won gastland Japan van Zuid-Afrika met het kleinste verschil. Takefusa Kubo, de 20-jarige ster van Real Madrid, besliste de wedstrijd in de tweede helft. 

  Gignac klopt Ochoa vanaf de stip en redt de eer voor Frankrijk.

  Groep B: Nieuw-Zeeland en Roemenië op kop

  Met Roemenië, Nieuw-Zeeland, Honduras en Zuid-Korea is groep B de enige groep zonder echte toplanden. Roemenië had genoeg aan een owngoal van Oliva om Honduras te kloppen. 

   

  Bij Nieuw-Zeeland is Chris Wood - spits van Burnley - de grote man. Hij scoorde in de 70e minuut de winnende treffer tegen de Zuid-Koreanen. Roemenië en Nieuw-Zeeland gaan aan de leiding in groep B.

  Groep C: topfavoriet Spanje raakt niet voorbij Egypte

  Op papier heeft Spanje het sterkste elftal en wordt de ploeg gezien als dé topfavoriet op een olympische titel. Met sterren als Pedri, Ceballos, Asensio en Oyarzabal hebben de Spanjaarden enorm veel voetballend vermogen in hun rangen.

   

  Dat voetballend vermogen toonde de ploeg tegen Egypte. In de eerste helft knalde Ceballos tegen de paal. Ook na de rust creëerde Spanje enkele kansen, maar scoren lukte niet. 0-0 en een puntendeling waren het logische gevolg. Bekijk een beknopte samenvatting in onderstaande video.

   

  De jonge Argentijnen hebben hun olympisch toernooi geopend met een nederlaag tegen Australië. Na een tweede gele kaart mocht Argentijn Ortega gaan douchen, Wales en Tilio legden de 0-2-eindstand vast voor Australië.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Groep D: Brazilië schittert en bibbert tegen Duitsland

  Op de afgelopen Copa America kon Richarlison geen potten breken. Op de Olympische Spelen wou de spits van Everton wel zijn stempel drukken. En hoe. Na een halfuur prikte de Braziliaan zijn derde doelpunt tegen de touwen.

   

  Vlak voor het rustsignaal miste Cunha de kans op 4-0. Duitsland putte moed na de pauze en zorgde opnieuw voor spanning in de wedstrijd. Amiri en Ache zetten de 3-2-tussenstand op het bord. Brazilië bibberde in de slotminuten, tot Paulinho de verlossende 4-2 voorbij doelman Muller trapte.

   

  De andere partij in groep D tussen Ivoorkust en Saoedi-Arabië eindigde op 2-1. Ivoorkust - met Manchester United-verdediger Eric Bailly in de ploeg - slikte een rode kaart in de slotfase, maar hield vast aan de voorsprong en pakt 3 punten.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De tweede speeldag van het olympisch voetbaltoernooi staat zondag 25 juli op de planning. Brazilië-Ivoorkust en Australië-Spanje zijn affiches om naar uit te kijken.