Clijsters: "Ik kijk ernaar uit om over enkele dagen weer te spelen"

  Kim Clijsters beult zich af in de gymzaal.

  Geheel in de schaduw zet Kim Clijsters mentaal en lichamelijk haar laatste stapjes richting Atlanta. Het is daar in de VS dat onze landgenote haar comeback maakt sinds haar laatste match in september 2020.

  Kim Clijsters heeft de voorbije maanden weinig van zich laten horen. Ze supporterde op de sociale media wel mee voor de Belgian Cats op het EK basketbal en de Rode Duivels op het EK voetbal, maar over haar eigen carrière bleef ze stil.

   

  Met een tweetje geeft Clijsters nu toch een kleine inkijk in haar voorbereiding op een exhibitiewedstrijd op het hardcourttoernooi van Atlanta, dat op 24 juli van start gaat. 

   

  "Zware trainingssessie achter de rug. Nu tijd voor herstel. Komend weekend sta ik in Atlanta opnieuw op een court. Ik kijk ernaar uit", twittert Clijsters.

  Wat wordt het in Atlanta?

  Clijsters speelde sinds september 2020 geen wedstrijd meer. Sinds de US Open sukkelde ze van het ene onheil - een knie-operatie - in het andere - een coronabesmetting.

   

  Zo zag Clijsters een lange rij aan toernooien aan haar neus voorbijgaan. Ook de Olympische Spelen bleken niet haalbaar.

   

  In Atlanta knoopt onze landgenote nu toch weer aan met de competitie, al is het dan een exhibitiewedstrijd tijdens een mannentoernooi. Sloane Stephens is zondag haar tegenstandster. De toernooi-organisatie kijkt uit naar het wederoptreden.