Zeiler Wannes Van Laer met coach Evi Van Acker: "Ik wil beter doen dan Rio"

  Wannes Van Laer zeilt voor de 3e keer op de Olympische Spelen.

  Wannes Van Laer is al aan zijn 3e Olympische Spelen toe. Het was nagelbijten of hij zich wel zou plaatsen voor Tokio, maar enkele weken geleden kreeg de zeiler groen licht. In Japan gaat hij met coach Evi Van Acker aan zijn zijde vol de strijd aan.

  34e in Londen en 17e in Rio. Wannes Van Laer heeft wel wat ervaring op de Spelen. Al hing zijn selectie voor Tokio wel aan een zijden draadje. "Het is zowat de langste selectieprocedure ooit geweest, denk ik", vertelt de 36-jarige Van Laer. 

   

  "Het is begonnen in de zomer van 2018 en het is pas een paar weken geleden geëindigd. Het was wel heel spannend. Ik wist dat er na de kwalificatie in april nog een klein kansje was. We zijn gewoon blijven trainen alsof ik naar de Spelen zou gaan. Uiteindelijk is het ook zo uitgedraaid. Het was nagelbijten tot het einde."

   

  Toch wil Van Laer in de Laser-klasse geen cijfer plakken op de plek waar hij op mikt. "Ik wil liefst beter doen dan Rio. Als het is om hetzelfde te doen, dan had ik even goed thuis kunnen blijven. Ik moet gewoon zorgen dat ik elke dag kapot ben en alles gegeven heb. Dan zien we op het einde van de week wel waar ik uitkom."

  Van Acker: "Het kriebelt net zoveel als coach"

  Wannes Van Laer heeft ook een geheim wapen, genaamd Evi Van Acker. Zij weet hoe het is om in de prijzen te vallen, want ze pakte brons op de Olympische Spelen van Londen. 

   

  "Ook al sta ik nu aan de andere kant, het kriebelt net zoveel", lacht de voormalige zeilster. "Het zijn mijn eerste Spelen waaraan ik niet als atleet aan deelneem. Voor mij is het belangrijk om ervaring op te doen, naar Parijs 2024 toe."

   

  "Ik zorg er vooral voor dat er een omgeving is voor Wannes waarin hij maximaal kan presteren. We zijn met een heel team en hebben voldoende informatie verzameld over bijvoorbeeld de baai, de stroming, ..."