Synchroonzwemster moet kind dat nog borstvoeding krijgt thuislaten

De Spaanse synchroonzwemster Ona Carbonell is naar Japan afgezakt zonder haar zoontje van een jaar. Carbonell had erop gerekend de borstvoeding in Tokio te kunnen voortzetten, maar door de strenge coronamaatregelen was dat onmogelijk.

Om corona buiten te houden, is de sporters op de Olympische Spelen verboden om hun familie mee te nemen. Ona Carbonell, een synchroomzwemster uit Spanje, had gehoopt dat er voor haar zoontje Kai een uitzondering gemaakt zou worden, maar de voorwaarden om hem te mogen meenemen waren zo draconisch dat ze van dat plan is afgestapt.

 

Zoontje Kai, die bijna 1 jaar is, en de echtgenoot van Carbonell zouden tijdens de Spelen 20 dagen onafgebroken in quarantaine op hotel moeten blijven.

 

"Als ik Kai zou willen blijven borstvoeding geven, zou ik het olympische dorp en dus ook de bubbel van het team moeten verlaten, waardoor ik mijn eigen gezondheid steeds op het spel zou zetten", zegt Carbonell op haar Instagrampagina.

 

"Ik wil dan ook lucht geven aan mijn ontgoocheling dat ik zonder Kai zal moeten afreizen. Enkel het einde van de pandemie zal het mogelijk maken om het moederschap en mijn sport te verzoenen, iets wat op dit moment nagenoeg onmogelijk is."