Oranje Leeuwinnen brullen meteen en scoren 10 keer in olympische opener

  De Nederlandse vrouwen hebben op het olympisch voetbaltoernooi hun ambities meteen kracht bijgezet. Ze klopten in hun openingsmatch Zambia met 10-3. Zo is het ook meteen de vrouwenmatch met het hoogst aantal doelpunten in de geschiedenis van de Spelen.

  Arsenal-speelster Vivianne Miedema was een van de uitblinkers bij Nederland met 4 doelpunten. Ze scoorde al twee keer in het openingskwartier en tussendoor legde ook Lieke Martens een bal tegen de touwen.

   

  De machtsverhoudingen waren snel duidelijk, maar Barbra Banda kon haar team toch nog een beetje in de partij houden met een hattrick. Al was tegen het Nederlandse aanvalsgeweld weinig te beginnen. Aan de rust stond het 6-1 en na de pauze werd dat 10-3.

   

  Het is nooit eerder gebeurd dat er 13 keer gescoord werd in een wedstrijd op de Spelen. Het vorige record stond op naam van Duitsland dat in 2004 met 8-0 won van China.

   

  Het is voor de Nederlandse vrouwen pas hun eerste deelname aan het olympische voetbaltoernooi.