Is Seraing klaar voor het nieuwe seizoen? "Wordt moeilijk verhaal"

  Seraing (in het rood) doet het vooral met jonge, onervaren spelers.

  De hoogste klasse van ons voetbal verwelkomt komend seizoen met Union en Seraing 2 oude bekenden. Terwijl iedereen verwacht dat Union meteen moet kunnen meedraaien, zal Seraing boven zichzelf moeten uitstijgen om zich te kunnen handhaven.

  Dankzij spannende barrages tegen Waasland-Beveren kan Seraing voor het eerst in 25 jaar weer aantreden op het hoogste niveau. "Maar we moeten niet onder stoelen of banken steken dat het een moeilijk verhaal wordt", zegt Matthias Sintzen, de Seraing-watcher van La Dernière Heure.

   

  "De club heeft geen grote financiële middelen, maar het positieve is dat ze zo kansen kunnen geven aan de jeugd. Ze hebben 3 spelers gehaald en voor de rest huurlingen van (moederclub) Metz. Maar dat zijn allemaal jonge spelers."

   

  De grootste aderlating is het vertrek van goaltjesdief Mikautadze, die terugkeert naar Metz. "Dat is natuurlijk een groot verlies, maar het is logisch dat Metz hem terughaalt. Als hij het nu niet had mogen proberen in de Ligue 1 dan was het nooit geweest."

   

  De vervanger voor Mikautadze vond Seraing in Portugal: Marius Mouandilmadji is een spits uit Tsjaad die onder meer voor Porto uitkwam. "Dat is toch een mooie adelbrief. Ook hij is een jong talent. In de voorbereiding liet hij al mooie dingen zien, met veel goals. Maar nu moet hij het nog op het hoogste niveau bewijzen."

  De vervanger van Mikautadze liet al mooie dingen zien, maar nu moet hij het ook op het hoogste niveau bewijzen.

  Matthias Sintzen (LDH)

  "Condom werkt goed met jongeren, maar moet het nu met minder middelen doen"

  Niet alleen Mikautadze verliet het pand, ook succescoach Emilio Ferrera trok de deur achter zich dicht. Jordi Condom neemt zijn rol over. "Bij Eupen heeft die getoond dat hij met jonge spelers mooie dingen kan laten zien. Alleen moet hij dat bij Seraing met beperktere middelen doen."

   

  "Condom staat voor aanvallend voetbal, dus die stempel wil hij ook op Seraing drukken. Het is moeilijk om hem op basis van enkele oefenmatchen te vergelijken met Ferrera, die ook aanvallend voetbal predikte."

   

  "De ambitie voor het komende seizoen is de redding, niet meer of minder. Seraing heeft geluk dat het moet optornen tegen enkele teams die er niet helemaal klaar voor zijn, die weinig transfers hebben gedaan en het met minder middelen moeten doen dit seizoen. Daar ligt een kans."