Vanhaezebrouck: "Uiteraard nemen wij de Conference League serieus"

  "Als we niet geïnteresseerd waren in de Conference League, hadden we ons in Mechelen laten verliezen."

  Voor AA Gent begint het seizoen vanavond al, met een match in de voorronde van de Conference League tegen Valerenga. Trainer Hein Vanhaezebrouck haalt zijn neus niet op voor deze nieuwe Europese beker.

  Morgen trappen Standard en Genk de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League af, maar als aperitiefje krijgen we vanavond al de Europese match van AA Gent tegen Valerenga uit Noorwegen.

   

  "De andere teams hebben toegewerkt naar de start van de competitie, maar wij zijn gefocust op Europa", zegt trainer Hein Vanhaezebrouck.

   

  "Donderdag zal blijken hoe klaar we zijn om een team dat in volle competitie zit partij te geven. Maar we hebben gewerkt om 90 minuten klaar te zijn."

   

  In sommige kringen wordt wat laatdunkend gedaan over de Conference League, de derde Europese beker. "Uiteraard beginnen wij hier met goesting aan", zegt Vanhaezebrouck.

   

  "Er hebben zoveel ploegen voor dit ticket gestreden: KV Mechelen, Zulte Waregem, Standard, Oostende,... allemaal droomden ze hiervan. En uiteindelijk hebben wij het gehaald."

   

  "Als we niet geïnteresseerd waren, hadden we ons wel in Mechelen laten verliezen en hen Europees laten spelen. We zullen er dan ook vol voor gaan."

   

  "Akkoord, er zitten wat mindere affiches in de Conference League, maar vanaf de groepsfase zal dat anders zijn. Het is nog een lange weg tot we daar geraken, maar zodra we daar zijn, gaan we ook proberen om te overwinteren. We nemen dit serieus."

  Als we niet geïnteresseerd waren geweest in deze Conference League hadden we ons wel in Mechelen laten verliezen en hen Europees laten spelen.

  Hein Vanhaezebrouck

  Odjidja: "Je moet altijd op je hoede zijn, denk maar aan Larnaca"

  Ook Vadis Odjidja sprak in de aanloop naar Valerenga met de pers. "Valerenga is geen ronkende naam in Europa, maar Europese matchen worden steeds moeilijker", wil Odjidja de tegenstander niet onderschatten. Ik herinner me nog dat we het twee seizoenen terug tegen een club uit Cyprus (Larnaca) moeilijk hadden. Je moet altijd op je hoede zijn."

   

  "Als ploeg staan we er. We speelden goede voorbereidingsmatchen, vaak tegen moeilijke tegenstanders. Er zit kwaliteit genoeg in de kern. Vorig seizoen hebben we gespeeld voor wat we waard waren, maar hadden we het door omstandigheden lastig. Vandaag is een nieuwe start."