De Tribune: "Racing Genk kan voortborduren op vorig seizoen"

  Doet Genk dit seizoen mee voor de titel?

  Standard en Racing Genk trappen vanavond de Jupiler Pro League 2021-2022 op gang. In een speciale aflevering van onze podcast De Tribune werd volop vooruitgeblikt op de competitiestart. Sporza-journalist Tom Boudeweel en Zulte Waregem-coach Francky Dury lieten hun licht schijnen op vicekampioen Racing Genk.

  Na een 3-2-nederlaag moest bekerwinnaar Racing Genk de Supercup zaterdag aan kampioen Club Brugge laten. Maar volgens Tom Boudeweel is het nog te vroeg om conclusies te trekken uit de eerste ontmoeting tussen beide ploegen.

   

  "Beide teams hadden veel belangrijke afwezigen, dus ik denk dat ze allebei nog wat aan het opbouwen zijn. Al zal Genk toch iets vroeger in orde moeten zijn, als ze zich willen kwalificeren voor de Champions League."

   

  "Genk heeft wel nog bijna geen enkele speler verloren. Ze kunnen dus voortborduren op vorig seizoen. Daarnaast hebben ze ook wat nieuwe jongens gehaald die een meerwaarde kunnen zijn", vertelt de radiocommentator.

   

  Toch denkt Francky Dury dat de titel te hoog gegrepen is voor de vicekampioen. "Ik denk niet dat Genk Club Brugge van een nieuwe titel kan houden, maar veel zal van de aanval afhangen."

   

  "Er was een goede balans vorig jaar, maar het verschil zal gemaakt worden in de aanval. Als Onuachu vertrekt en Ito of Bongonda eventueel ook nog, dan wil ik het wel nog zien."

  Onuachu (l) is voorlopig nog steeds een Genk-speler.

  "Genk heeft Onuachu nodig om door te stoten tegen Sjachtar"

  In de 3e voorronde van de Champions League krijgt Genk met Sjachtar Donetsk een moeilijke opdracht voorgeschoteld. De onzekerheid over het vertrek van topschutter Onuachu maakt de situatie alleen maar lastiger voor de manschappen van John van den Brom.

   

  "Het zal zeer moeilijk worden voor Genk", vertelt Dury. Ik verwacht
  dat ze hem zullen nodig hebben om door te gaan. Maar als hij speelt, riskeer je dat hij wordt verkocht aan een andere club die ook Europees speelt."

  Dessers maakt ook zijn doelpunten, maar is een heel ander type dan Onuachu.

  Tom Boudeweel

  "Als Onuachu vertrekt, moet er sowieso nog een vervanger komen", vult Boudeweel aan. "Het is zo belangrijk om een scorende spits te hebben. Dessers maakt ook zijn doelpunten, maar hij is een heel ander type en maakt er misschien niet zoveel."

   

  "Met Lucumi en Onuachu zouden er afspraken gemaakt zijn over een transfer. Maar het is onduidelijk of Bongonda en Ito nog zullen vertrekken. Ik kan me niet inbeelden dat sportief directeur Dimitri de Condé 4 sterkhouders zal laten gaan."