Zweedse EK-ganger Olsson moet Lokonga doen vergeten bij Anderlecht

  Olsson zal het rugnummer 20 dragen bij Anderlecht.

  Kristoffer Olsson (26) is de nieuwste aanwinst van Anderlecht. De Zweedse middenvelder komt over van het Russische FK Krasnodar en zette zijn handtekening onder een contract van 4 seizoenen in het Lotto Park.

  Door het nakende vertrek van Sambi Lokonga naar Arsenal was Anderlecht al langer op zoek naar een extra middenvelder. In zijn zoektocht is paars-wit uiteindelijk bij Kristoffer Olsson beland.

   

  Op jonge leeftijd kwam Olsson in de jeugdopleiding van Arsenal terecht. In Londen bleef een doorbraak echter uit, waardoor er een uitleenbeurt volgde aan het Deense FC Midtjylland. 

   

  Die club nam hem nadien ook definitief over, maar in 2017 keerde de middenvelder terug naar Zweden om er bij AIK Solna aan de slag te gaan. Na 2 sterke jaren haalde FK Krasnodar hem vervolgens voor 4,5 miljoen euro naar Rusland.

   

  Op het voorbije EK was Olsson ook een sterkhouder op het Zweedse middenveld. Hij stond elke wedstrijd in de basis en ging er in de 1/8e finales uiteindelijk uit tegen Oekraïne.

  Olsson wil graag de bal, denkt snel, is creatief en probeert steeds verticaal te spelen.

  Sportief directeur Peter Verbeke

  Sportief directeur Peter Verbeke reageerde alvast opgetogen over de nieuwe aanwinst. "Olsson werd gevormd bij Arsenal en dat merk je meteen. Hij wil graag de bal, denkt snel, is creatief en probeert steeds verticaal te spelen. Hij past binnen onze filosofie en kan op verschillende posities op ons middenveld spelen."


  "Ik hou van technisch verzorgd voetbal en goeie passing, maar ik doe er ook alles aan om te winnen. Deze club is een nieuw verhaal aan het schrijven en ik wil daar deel van uitmaken, om uiteindelijk opnieuw titels te winnen met Anderlecht", zei Olsson in een 1e reactie.