Evenepoel heeft boodschap voor slachtoffers waterramp: "Het maximale doen voor jullie"

  Remco Evenepoel steekt de slachtoffers van de waterramp een hart onder de riem.

  Zijn blik staat niet alleen op Tokio. Remco Evenepoel heeft in een boodschap op Instagram de slachtoffers van de waterramp een hart onder de riem gestoken. "We gaan er op de Spelen het maximale proberen uit te halen voor jullie", belooft hij.

  Samen met Wout van Aert is hij hét speerpunt bij de Belgische wielerploeg. Maar Remco Evenepoel zag vanuit Japan ook de ellende die zich in zijn thuisland voordeed door de enome regenval. In een boodschap - in twee talen - richt Evenepoel zich tot de getroffenen.

  "De afgelopen dagen heb ik kunnen volgen wat er gebeurd is in België", begint hij. "Ik wil laten weten dat ik achter jullie sta en jullie enorm hard steun. Het is triest om zien hoe alles eraan toe ging en hoe erg de situatie is."

  We willen er het beste van maken en tonen dat jullie niet alleen staan.

  Remco Evenepoel

  "Het heeft mijzelf ook veel pijn gedaan. Op de Spelen gaan we proberen om er het maximale uit te halen voor jullie. We willen er het beste van maken en tonen dat jullie niet alleen staan. Veel sterkte en tot snel!"

  Verslag in het Journaal: