Ierse gymnast ontkracht mythe: atleten krijgen geen 'anti-seksbedden'

De kartonnen bedden in Tokio zien er meer dan stevig uit.

Een verrassing van formaat was het voor de eerste atleten die hun intrek namen in het atletendorp. De bedden bleken namelijk volledig uit karton. Al snel ging het gerucht dat deze maatregel genomen werd om te vermijden dat de atleten te veel 'nauw contact' zouden hebben.

De Ierse gymnast Rhys McClenaghan ontkrachtte intussen het gerucht dat de bedden niet stevig zijn. Op zijn Twitteraccount postte hij een video waar hij op zijn bed springt (zie video hieronder).

 

Het gerucht werd eerder in de wereld geholpen door de Amerikaanse langeafstandsloper Paul Chelimo. Hij liet weten dat de bedden uit karton gemaakt zijn om intimiteit tussen de atleten te vermijden. 

 

De Japanse overheid liet al voor het begin van de coronapandemie verstaan dat er volledig recycleerbare bedden gebruikt zouden worden. De organisatie is van plan de 18.000 bedden te hergebruiken op de Paralympische Spelen en daarna te recycleren tot papierwaren.

 

Volgens de producent, het Japanse bedrijf Airweave, zijn de kartonnen bedden duurzamer dan in staal of hout. Ze zijn aangepast aan de verschillende lichaamstypes van de atleten.

 

Het officiële Twitteraccount van de Olympische Spelen bedankte intussen Rhys McClenaghan om het gerucht de wereld uit te helpen.

Langeafstandsloper Paul Chelimo gooide het gerucht de wereld in

Gymnast McClenaghan weerlegde het gerucht