Wout van Aert gearriveerd in Tokio: "Voorlopig zit er niet veel meer in de benen"

Missie Tokio kan nu écht beginnen. Wout van Aert is na een lange vlucht samen met ploegmaats Tiesj Benoot en Greg Van Avermaet veilig in Tokio gearriveerd. "Het was een lange reis, maar ik ben blij dat ik hier ben."

Gepakt en gezakt verscheen hij in de aankomsthal van de  Haneda Airport. Na een vlucht van ongeveer 12 uur heeft Wout van Aert voet op Japanse bodem gezet. Klaar voor zijn jacht op olympisch goud.

 

"Voorlopig zit er wel niet veel meer in de benen", lachte de drievoudig ritwinnaar voor de Sporza-camera. "Het was een lange reis, maar ik ben blij dat ik hier ben. Gelukkig heb ik toch een beetje kunnen slapen."

Dat Van Aert er toch een beetje vermoeid uitzag, hoeft helemaal niet te verbazen. Na zijn zege op de Champs-Elysées wachtte Van Aert een helse race tegen de klok naar de luchthaven van Parijs. Zondagavond stapte hij er samen met Tiesj Benoot en Greg Van Avermaet op het vliegtuig richting Olympische Spelen.

Benoot: "Ik ben op tijd uit de Tour gestapt, dus ik voel me goed"

Van Avermaet: "Vlucht was beter dan verwacht"

Wout van Aert bij het vertrek op de luchthaven in Parijs.

Bekijk het verslag in het Journaal: