Nieuw parcours maakt van Druivenkoers in Overijse het ideale WK-aperitiefje

  Greg Van Avermaet en Wout van Aert in de Belgische kleuren.

  De Vlaamse Druivenkoers in Overijse wordt de generale repetitie op het WK in Leuven. Dat is de conclusie na de voorstelling van het nieuwe parcours. Op 26 augustus, een maand voor het WK, maakt het peloton voor het eerst kennis met de vijf WK-hellingen.

  Het hertekende parcours van 192 kilometer bestaat uit 5 lokale ronden. Tijdens de eerste twee ronden van 23 km beklimt het peloton telkens de Lanestraat. 

   

  Na de tweede passage aan de finish wachten drie lussen van telkens 48,5 km. Daarin vijf hellingen die de renners op 26 september ook over moeten: de S-Bocht Overijse, de Bekestraat, de Veeweidestraat, de Smeysberg en de Moskesstraat.


  "De start- en finishlocatie zijn ongewijzigd. Die liggen naar goede gewoonte in Overijse", zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics.

   

  "Het peloton krijgt maar liefst drie keer de opeenvolging van de vijf WK-hellingen uit het Flandrien Circuit voor de wielen geschoven, dat is zelfs één keer meer dan tijdens het WK. Ruimte genoeg om de hellingen te bestuderen."

  Vorig jaar won Florian Sénéchal de Druivenkoers. De Fransman van Deceuninck-Quick-Step haalde het voor Dries De Bondt en Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix).