Ga naar de inhoud

Egan Bernal rouwt om 13-jarige fan die tranen niet kon bedwingen na Tourwinst

 di 20 juli 2021 00:08
Julian Esteban Gomez
Julian Esteban Gomez zorgde voor een beeld dat de wereld rondging.

Egan Bernal heeft afscheid moeten nemen van zijn jonge fan Julian Esteban Gomez (13). Hij werd met zijn fiets aangereden door een auto en overleed ter plaatse. Het jongetje werd beroemd in 2019 toen hij zijn tranen van geluk deelde met de wereld nadat zijn held de Tour achter zijn naam schreef.

Tijdens het volksfeest na de Tour-zege van Egan Bernal in 2019 hadden bijna alle camera's oog voor één jongetje. Hij huilde tranen met tuiten nadat zijn grote idool de Ronde van Frankrijk had gewonnen.

 

Zijn grote droom - in de voetsporen treden van Bernal - zal hij helaas nooit vervullen. Het 13-jarige jongetje geraakte vorige week betrokken in een verkeersongeval met vluchtmisdrijf en overleed ter plekke.

 

Eerder vandaag maakte de trainer van het jongetje het nieuws van zijn ongeval bekend. Ook Egan Bernal reageerde op het droevige nieuws.

 

Op Twitter eert de winnaar van de Giro zijn jonge fan met een emotioneel filmpje en het bijschrift: "Vandaag huilen we om jou Julian, de ware trots van mijn land".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Julian Esteban Gomez werd samen met zijn held vereeuwigd op een muur in Colombia.