Anderlecht treft tegenstander uit Roemenië of Albanië, Gent naar Letland of Hongarije in Conference League

  Avontuurlijk maar haalbaar.  Anderlecht en AA Gent kennen hun mogelijke tegenstanders in de Conference League. Paars-wit treft Universitatae Craiova uit Roemenië of Laçi uit Albanië in de derde voorronde. Voor de Buffalo's wacht het Letse RFS of het Hongaarse Puskas Akademija als ze Valerenga kloppen.

  Anderlecht maakt zijn Europese wederoptreden tegen Universitatae Craiova uit Roemenië of Laçi uit Albanië. Die eerste club plaatste zich door derde te eindigen in de vaderlandse competitie, die andere op een vierde plek. Zeker haalbare kaarten dus voor paars-wit.

   

  Indien de viervoudig Roemeense kampioen doorstoot, wordt het een blij weerzien met een oude bekende: Vladimir Screciu. Het jeugdproduct van Genk trok, na een uitleenbeurt aan Lommel, deze zomer naar zijn vaderland.

  Vladimir Screciu kon niet doorbreken in het eerste elftal van Genk.

  Eerst Noorwegen, dan Letland of Hongarije voor Gent

  AA Gent reist naar Letland of Hongarije als het Valeranga klopt. RFS schakelde in de eerste voorronde Klaksvíkar Ítróttarfelag uit de Faeröer uit. Puskas Akademija kroonde zich dan weer tot vicekampioen in Hongarije.

   

  Gent begint nu donderdag al aan zijn Conference League-avontuur. In de Ghelamco Arena ontvangt de ploeg van Vanhaezebrouck het Noorse Valerengen in de tweede voorronde. Een week later volgt de terugwedstrijd in Noorwegen. 

  De derde voorronde heeft plaats op 5 en 12 augustus. De winnaars van die duels spelen de play-offs op 19 en 26 augustus om toegang te krijgen tot de groepsfase van de Conference League.